Tempatnya Kumpulan Seputar Artikel Berbahasa Sunda Pilihan

Artikel Tentang Kesehatan Bahasa Sunda "Khasiat Peuteuy"

by Kustian , at January 26, 2017 , have 0 komentar

Dalam contoh artikel bahasa sunda tentang kesehatan kali ini, berikut ini merupakan salah satu contoh lagi artikel berbahasa sunda yang bertemakan kesehatan, dengan judul artikel "Khasiat Buah Peuteuy (petai)". Mudah-mudahan dapat bermanfaat untuk menulis tugas kamu disekolah, langsung saja silahkan dilihat artikel bahasa sunda dibawah ini.


Artikel Tentang Kesehatan Bahasa Sunda "Khasiat Peuteuy"


Artikel Tentang Kesehatan Bahasa Sunda dengan judul "Khasiat Petey pikeun kasehatan"
@ image source
Peuteuy atawa Pete di masarakat urang geus pohara kaceluk, hususna masyarakat golongan tengahan ka handap, buah peuteuy memang remen oge jadi menu kadaharan sapopoe.

Loba diantara urang pastina tacan nyaho kandungan anu aya dina peuteuy. Di jero peuteuy tetela ngabogaan kandungan gula alami nyaeta Sukrosa, Glukosa, sarta Fruktosa, kalayan kombinasi serat.

Kombinasi ti zat kasebut tetela bisa ngahasilkeun stamina atawa tanaga anu gancang. Nurutkeun panalungtikan para ahli, ngadahar dua porsi peuteuy bisa ngahasilkeun tanaga anu ageung salila 90 menit, mangka henteu heran lamun loba atlet olahraga sarta pagawe beurat ngajadikeun peuteuy menu favorit maranehanana.

Tetela buah peuteuy anu salila ieu mindeng dihina kulantaran bauna, nanging loba khasiat pikeun kasehatan urang, diantawisna tiasa ngubaran sagala rupa panyakit kawas ngaleungitkeun Depresi, PMS (premenstrual syndrome), nyagerkeun Anemia, darah tinggi, nyeuri lambung, Kagemukan, Sembelit, Stroke sarta sejenna.

Khasiat Peuteuy Pikeun Kasehatan

Depresi

Pikeun maranehanana anu ngalaman depresi bisa mecakan ngadahar peuteuy, sabab dina kandungan peuteuy aya Tryptophan, nyaeta zat sajenis protein anu dirobah awak jadi Serotonin.

Tah zat ieu anu nyieun hiji jalma anu ngalaman depresi bisa ngarasa leuwih tenang, ngabenerkeun kahayang (mood) sarta sacara umum nyieun hiji jalma leuwih bagja, sarta nenangkeun sistem saraf.

PMS (Premenstrual syndrome)

Tah pikeun para wanoja anu mindeng ngalaman PMS (Premenstrual Syndrome) pas datang bulan, henteu kudu nginum pel atawa naon wae, cukup kalayan ngadahar peteuy wae, mangka masalah bisa ditutaskeun. Vitamin B6 anu aya dina peuteuy tiasa ngatur kadar gula darah dijero awak.

Anemia

Pikeun penderita Anemia (Kurang sel darah merah), peuteuy ngabogaan kandungan zat beusi anu loba, mangka bisa mantuan menstimulasi produksi sel darah merah, sarta mantuan lamun lumangsung urang keur anemia.

Tekanan darah tinggi

Pikeun maranehanana anu ngabogaan Tekanan darah tinggi (hipertensi) sarta penderita Stroke, kandungan Kalium anu luhur dina peuteuy bisa mantuan ngobatan tekanan darah.

Sembelit

Kandungan serat anu luhur dina peuteuy nyieun hiji jalma anu ngalaman gangguan pencernaan sapertos sembelit bisa balik normal deui.

Kagemukan

Dumasar panalungtikan ti Institute of Psychology Austria anu nyatakeun yen tekanan dina waktu gawe ngabalukarkeun jelema mindeng ngahontal kadaharan anu menenangkan kawas coklat sarta keripik. Kalayan nempo ka 5.000 pasien di imah gering, peneliti manggihan yen lolobana jelema jadi gemuk alatan tekanan gawe anu luhur.

Laporan menyimpulkan yen, pikeun nyingkahan napsu ngadahar kadaharan alatan panik, urang perlu ngadalikeun kadar gula dina getih kalayan ngemil kadaharan luhur karbohidrat saban dua jam pikeun ngabela kadarnya tetep. Mangka mengkonsumsi peuteuy nyaeta solusi anu pangalusna.

Nyeuri lambung

Anu ngaderita nyeuri wae lambung, ngonsumsi peuteuy bisa mantuan ngarawat sistem pencernaan. Hal ieu disebabkeun textur peuteuy anu lembut sarta lemes. Sajaba ti eta, peuteuy bisa nganetralkeun asam lambung sarta ngurangan iritasi dina lambung.

Stress

Stress mangrupa panyakit anu loba dipanggihan dina aktifitas sapopoe, stres kusabab pikiran atawa tungtutan gawe anu bisa nyieun loba masarakat ngalaman panyakit strees.

Zat Kalium dina peuteuy nyaeta mineral penting, anu mantuan pikeun nganormalkeun detak jantung, ngirim oksigen ka otak, sarta mengatur kaseimbangan cairan kana awak.

Jadi, lamin hiji jalma ngalaman stress, metabolisme dina awak baris ngaronjat, ku kituna kadar kalium dina awak jadi ngurangan. Perkawis ieu bisa ditungkulan ku cara dahar peuteuy anu loba zat kaliumna.

Stroke

Ditingali tina hasil riset anu pernah ditulis di “The New England Journal of Medicine” ngadahar peteuy minangka bagian ti kadaharan sapopoe, kusabab bisa nurunkeun resiko panyakit stroke nepi ka 40%.

Tah, ayeuna dipikanyaho kumaha mere mangpaatna buah peuteuy teh, buah anu mindeng meunang ejekkan alabatan ambeu anu ditimbulkeun ti ngadahar peuteuy, geuningan loba pisan mangpaat anu bisa urang menangkeun kucara rajin ngonsumsina.

Karbohidrat dina peuteuy tetela oge leuwih gede dibandingkeun buah apel, peuteuy ngabogaan protein opat kali lipat lewih loba. Sarta karbohidrat dua kali leuwih loba, tilu kali zat fosfor, lima kali Vitamin A jeung zat beusi, sarta dua kali lipat vitamin sarta mineral sejenna.

Zat kalium anu luhur dina peuteuy ngajadikeun peuteuy kadaharan pangalusna. Geus waktuna "peuteuy jadi menu favorit urang Sunda", Ngadahar peuteuy unggal poe, baris ngajauhkeun urang kana panyakit.


--selesai--

Nah, demikian Artikel Tentang Kesehatan Bahasa Sunda dengan judul "Khasiat Petey pikeun kasehatan". Mohon maaf apabila ada kesalahan dalam penulisan artikel berbahasa sunda diatas, silahkan di eja kembali, karena mungkin ada beberapa kata-kata yang salah.




Artikel Tentang Kesehatan Bahasa Sunda "Khasiat Peuteuy"
Artikel Tentang Kesehatan Bahasa Sunda "Khasiat Peuteuy" - written by Kustian , published at January 26, 2017, categorized as Artikel sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID