Kumpulan contoh artikel bahasa sunda

Artikel Sunda, Tentang Masalah Lingkungan Hidup Bagi Manusia!

by Kustian , at November 11, 2017 , have 0 komentar

Dalam menuliskan sebuah artikel tentu saja ada beberapa faktor yang sebaiknya kita perhatikan dalam penulisan sebuah artikel yang akan kita buat nantinya, termasuk artikel dalam bentuk bahasa sunda.

Sebelum menuliskan sebuah artikel, tentu saja kita harus memahami sedikit banyaknya materi dari judul yang berkaitan dengan artikel yang akan kita buat, karna kalau kita tidak mengetahuinya mustahil artikel tersebut akan terlihat bagus. Sehingga dalam pembuatan artikel, setidaknya kita perhatikan faktor ini :

1. Tema, setidaknya kita sudah memahami sedikit banyaknya hal yang berhubungan dengan tema atau judul artikel tersebut.

2. Memiliki ide pokok serta pembahasan yang cukup atau sudah jelas, dan dapat pula diberi sebuah kesimpulan pada bagian akhir-akhir kalimatnya.

Nah berbicara mengenai sebuah artikel, disini saya akan kembali menuliskan sebuah contoh artikel dalam bentuk bahasa sunda tentang atau yang berhubungan dengan masalah lingkungan hidup bagi manusia, sebenarnya ini lanjutan dari artikel sebelumnya.

Baca:
Artikel bahasa sunda tentang menjaga dan melestarikan lingkungan hidup


"Masalah Lingkungan Hidup Bagi Manusia"


(Artikel Bahasa Sunda)


Menulis Artikel Sunda Tentang Lingkungan Hidup Bagi Manusia

Masalah lingkungan hirup beuki lami beuki ageung, beuki ngalegaan, sarta beuki serius. Sapertos bola salju anu ngagorolong, beuki lami beuki ageung. Persoalana sanes ngan boga sipat lokal hungkul nanging tos nepi global.

Akibat-akibat anu kapayunen ka lingkungan teh lain saukur nyantol dina hiji atawa dua segi wae, nanging silih pangait saluyu sareng sipat lingkungan anu ngabogaan silih mangpangaruhan sacara subsistem.

Jadi, lamun hiji aspek ti lingkungan atos kena masalah, mangka sagala rupa aspek lianna tiasa oge kena ngalaman dampak sareng akibatna.


Dina mimitina, masalah lingkungan hirup teh mangrupakeun masalah alami, proses alami ieu moal nimbulkeun akibat anu serius kana tata letak lingkungan sareng tiasa pulih saterusna sacara alami oge (homeostasi).

Tapi, ayeuna masalah lingkungan henteu deui tiasa disebutkeun masalah alami, sabab jalmi nu nyieun faktor penyebab signifikan sacara variabel kanggo kajadian-kajadian nu aya dilingkungan sapertos banjir, longsor sareng sajabana.

Henteu tiasa disangka yen masalah-masalah lingkungan anu wedal sarta ngembang kumargi faktor jalmi leuwih langkung ageung, sarta rumit alabatan dibandingkeun sareng faktor alam eta sorangan.

Jalmi tina sagala rupa dimensinya, utamina tina faktor mobilitas, sapertos akal fikiran, sareng saniskanten hal anu mekar dina aspek-aspek kabudayaana, sarta faktor jaman anu ngarobah sipat sarta tetempoan jalmi, mangrupakeun faktor anu tiasa dikaitkeun sareng masalah-masalah lingkungan hirup.

Ku margi eta, masalah-masalah lingkungan sepertos karusakan sumber daya alam sapertos di tuarna tatangkalan di leuweung, musnahnya sagala rupa spesies hayati, erosi, banjir, longsor, sareng rupi-rupi deui panyakit anu ngembang ayena-ayeuna ieu, diyakinan eta teh mangrupakeun gejala-gejala negatif anu sacara dominan di mimitian ku faktor jalmi eta sorangan.

Teu salah lamun ayeuna aya babasan anu nyebutkeun, yen di mana aya masalah lingkungan mangka di dinya aya jalmi.


Kana masalah-masalah lingkungan sepertos pencemaran, banjir, taneuh longsor, gagal panen gara-gara hama, punahna sagala rupa spesies sato langka, lahan jadi tandus, gajah sarta maung ngaganggu ka lembur balarea, sarta sanes deui lianna.

Dina raraga sistem pencegahana sarta penanggulangan anu dipigawe, ku kituna moal efektif lamun ngan ditungkulan ku paradigma fisik, elmu kauninga sarta teknologi, atawa ekonomi hungkul.

Mangka dina perkawis ieu, peran elmu-elmu humaniora oge sepertos sosiologi, antropologi, psikologi, hukum, kasehatan, religi, etologi, sarta sajabana tiasa dilakukeun, sabab eta tiasa lewih strategis pisan kana nuntaskeun masalah tina lingkungan hirup ieu.

Selesai.

Nah, semoga artikel bahasa sunda tentang masalah lingkungan hidup bagi manusia yang singkat ini dapat bermanfaat buat kamu. Dan jangan lupa, tetap lebih bersemangat lagi dalam menulis artikel basa sundanya, salam.

Terimakasih,
• Buku pustaka hukum lingkungan, nommy horas penerbit erlangga
• Diserat kana bahasa sunda oleh: basasunda.com




Artikel Sunda, Tentang Masalah Lingkungan Hidup Bagi Manusia!
Artikel Sunda, Tentang Masalah Lingkungan Hidup Bagi Manusia! - written by Kustian , published at November 11, 2017, categorized as Artikel sunda , Lingkungan hidup . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2017 Basasunda.com