Kumpulan contoh artikel bahasa sunda

3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Singkat & Pendek!

by Kustian , at November 01, 2017 , have 0 komentar

Dalam contoh surat cinta bahasa sunda ini dapat kamu sunting kembali agar lebih romantis lagi. Basasunda.com sudah membuat 3 buah contoh surat cinta kedalam bentuk bahasa sunda, yang sebenarnya pada artikel sebelumnya juga sudah pernah ditulis mengenai surat cinta ini namun dalam bahasa indonesia.

Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda


Baca: 9 Contoh Surat Cinta Tulisan Tangan Romantis!

3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Untuk Pacar, Singkat & Pendek

Contoh surat cinta singkat bahasa sunda yang pertama ini ditunjukan kepada seseorang dengan maksud untuk mengutarakan rasa cintanya serta memastikan kembali apakah calon kekasihnya itu benar-benar mencintainya atau tidak? Dan menanyakan kepada kekasihnya apakah dirinya itu pantas untuk mendampinginya. Cieee..!


CONTOH SURAT CINTA BAHASA SUNDA SINGKAT




1. Tresna Eneng Ka Akang


Kanggo : ...
Nu kusimabdi pikacinta
Ditempat.
Ti : ...


Kanggo Nu Ku Simabdi Pikadedeuh..

"Duka naon deui anu kedah ku sim abdi tulis dina salembar kertas anu usang ieu. Rasana ukiran tulisan anu sae sakalipun oge moal tiasa ngawakilan perasaan abdi ka anjeun.

Aya seueur perkawis anu mungkin can akang teurang ti diri abdi. Kakurangan, sarta rasa pikadedeuh jeung cinta anu ageung eneng ka akang.

Kang.. Haturnuhun kana sagala kabaikan akang salila ieu ka eneng, bageurna akang teh masihan warna-warna anyar dina kahirupan eneng.

Abdi teurang, mungkin abdi teh sanes anu kahiji kanggo akang, nanging abdi ngahareupkeun tiasa janten anu terakhir kanggo akang!

Abdi hoyong ditiap-tiap dinten, akang tiasa aya kanggo eneng? Eneng hayang tiasa ningali senyum akang terus.. Ngadangu suara akang terus.. Sarta ningali canda gurau ti akang terus..!

Kang.. Abdi hoyong akang tiasa aya maturan eneng dugi maut nu ngamisahkeun nana. Cacak sakapeung abdi kadang naros-naros, apa mungkin abdi teh bener-bener pantes kanggo ngadampingan akang?"


CONTOH SURAT CINTA BAHASA SUNDA PENDEK



Dalam contoh surat cinta bahasa sunda pendek yang kedua ini, surat ini ditunjukan untuk mengutarakan atau menggungkapkan perasaan cinta terhadap seseorang.


2. Cinta Abdi Mapah Ka Anjeun


Kanggo: ...
Ti: ....

Ka-asih abdi.. Mimitina abdi henteu teurang naon eta anu ngarana cinta, naon eta anu rasana deudeuh? Nanging kumargi anjeun hadir, rasa-rasana aya anu barobah, nu mantak nyieun sagalana janten endah.

Sabot hate ieu ngarasa beku, anjeun cairkeun ku lembutan sikap anjeun, sabot hate ieu ngarasa gundah, anjeun datang ngahapus rasa kasedihan nu aya didiri abdi

Jeung sabot abdi ningali anjeun, sapertos aya anak panah anu nembus kana jero hate ieu, mungkin ieu anu disebut nu ngarana cinta teh.

Kadang cinta teh aneh, aya anu nyarios yen cinta teh ceunah teu ngagaduhan pean, nanging naha cinta teh tiasa mapah ti hate ka hate.

Sapertos ayena, nu rasa-rasana cinta abdi nu tos mapah ka hate anjeun. Nu mapah, jeung nu bakal terus neteup sarta bakal terus aya dihate anjeun. Nu moal sanggup deui mapah ninggalkeun anjeun.

Ka-asih abdi.. cinta teh sederhana, cekap anjeun tiasa jadi milik abdi, mangka abdi jadi milik anjeun salamina. Salam, Nu ku simabdi pikacinta (...)


SURAT CINTA UNTUK PUJAAN HATI



Dalam contoh surat bahasa sunda yang terakhir ini diperuntukan untuk kekasih pujaan hati, sama-sama mengungkapkan perasaan hati kepada seseorang namun surat ini dibuat lebih pendek.


3. Kanggo Pujaan Hate


Kanggo : ...
Nu kusimabdi pikacinta

Pertamana abdi mikawanoh anjeun, mimitina abdi teu aya rasa, teu aya beda, rasana sami wae sapertos ka rerencangan nu laina.

Nanging beuki lila, di tiap-tiap dinten sareng wanci, rasa-rasana aya rasa anu teu biasa dihate abdi, dimana rasana abdi hayang terus aya disisi anjen salamina.

Bungah hate ieu sabot abdi tiasa aya disisi anjeun, sabalikna karasa gundah hate ieu lamun teu aya anjeun disisi abdi.. Abdi sono ka anjeun!

Tina surat ieu, abdi ngawanikeun pikeun nyatakeun yen abdi teh sabenerna "cinta ka anjeun", naon wae anggapan anjeun ka diri abdi, bakal abdi tarima. Ku kituna, abdi ngahareupkeun balasan surat ti anjeun, nu mudah-mudahan tiasa nyejukeun hati abdi.


(Anu mikacinta anjeun..)

Nah, demikianlah untuk 3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sundanya, untuk yang lainnya mungkin akan di update pada kesempatan selanjutnya. Demikian, terimakasih atas waktunya..

Baca: 2 Cara, Untuk Mengungkapkan Perasaan Cinta Ke Doi!




3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Singkat & Pendek!
3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Singkat & Pendek! - written by Kustian , published at November 01, 2017, categorized as Surat bahasa sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2017 Basasunda.com