Kumpulan contoh artikel bahasa sunda

Kumpulan Artikel Warta Tentang Pendidikan Update 2017!

by Kustian , at November 06, 2017 , have 0 komentar

Di artikel sebelumnya saya sudah pernah menuliskan beberapa contoh artikel warta dari berbagai tema, seperti misalnya tentang banjir, dan lain sebagainya. Untuk itu silahkan dibaca juga.

Baca Juga: Kumpulan 9 Contoh Artikel Tentang Warta Atau Berita Bahasa Sunda


Artikel warta atau berita yang berkaitan seputar pendidikan atau dalam bahasa sundaya "Atikan" ini, saya rangkum dari beberapa situs atau portal berita populer dan terpercaya, jadi beritanya tidak mengada-mengada.

Kumpulan Contoh Artikel Warta Tentang Pendidikan Bahasa Sunda


Kumpulan contoh artikel warta tentang pendidikan bahasa sunda terbaru
artikel pendidikan basa sunda
Dibawah ini sedikitnya saya sudah menyiapkan 3 buah artikel warta tentang pendidikan dari beberapa situs berita. Oke langsung saja silahkan disimak contoh artikel warta khusus tentang pendidikan, dibawah ini.


Warta Tentang Pendidikan (Contoh 1)
Jokowi : "Atos lami teuing, atikan di nagara urang monoton"

Bogor - Presiden jokowi saluyu kana aspirasi salah saurang pamuda anu namina belva, ngeunaan kana atikan (pendidikan) di indonesia. Jokowi sapakat sareng pendapat pamuda eta, yen atikan di indonesia teh masih kurang keneh inovasi, ku kituna teknologi urang tinggaleun 128 taun dibandingkeun nagara anu langkung maju.

"Urang saleresna atos lami teuing, atikan di urang teh monoton, lamun urang heunteu ngarombakna, urang heunteu ngarobah total, manawi leres tadi saur belva, anu di itung 128 taun ka tinggaleun teknologina. Eta oge dijakarta, " Saur pa jokwi di istana bogor, jln ir juanda, kota bogor, jawa barat (sabtu (28/10/2017)

Sateuacana aya saurang pamuda nu namina Adamas belva syah devara nu nyaritakeun ngeunaan artikel dosena di universitas harvard, amerika serikat. Dina artikel eta profesor ngabandingkeun skor atikan dijakarta sareung nagara-nagara maju liana. Hasilna, jakarta dianggap katinggaleun 128 taun, saur belva.

"Abdi gumbira lamun bararudak sakola heunteu diajar dirohangan wae, kumaha levelna. Upami budak SD, naha heunteu diajak ka kantor bank, engkeun teurang ngeunaan kana sistem masalah ka uangan.

Ngeunaan perbankan, naha heunte diajak contona ka pabrik, garmen, kanggo ningali saleresna anu ngarana pabrik teh siga naon. Tiasa wae diajak ka musium, kanggo ngenalkeun sajarah beh lewih nyata." Saur pa jokowi.

Warta Tema Pendidikan (Contoh 2)
"Pendidikan, jadi sarana ampuh pikeun nyieun balarea masyarakat nu kabuka sarta toleran"

Staf khusus menteri pendidikan sarta kabudayaan fajar riza UI haq, waktos nyarios dina hiji seminar dina tema "ningkatkeun mutu pendidikan sarta panguatan nilai kabudayaan indonesia" di aula STKIP muhammadiyah bogor, selasa (31/10/2017) beurang.

Fazar, nyarios yen pendidikan teh penting pisan dina numbuhkeun nilai-nilai kabudayaan nu aya di indonesia. Nyarios dihareupeun ratusan peserta seminar nasional pendidikan sareng kabudayaan, fazar ngajak sadaya unsur pendidikan, mulai ti institusi, akademi, sareng sakabeh pamangku kabijakan pendidikan ditanah air pikeun nyadaran peran pendidikan kasebat.

Dina seminarna, fajar neupikeun yen sabenerna bangsa indonesia teh ngabogaan lalampahan budaya anu panjang.


"Jauh sateuacan bangsa indonesia merdeka dina taun 1945, sadaya unsur peradaban dunia atos dongkap, mekar, nyatu, sareng unsur-unsur kabudayaan nu aya di indonesia, kaasup sistem kayakinan nu tos lami aya di nusantara" saur fajar dina seminar di aula STKIP muhammadiyah bogor, selasa (31/10/2017).

Artikel Warta Pendidikan (Contoh 3)
"Kota bandung gelar festival atikan alqur'an"

Festival atikan alqur'an silaksanakeun di kota bandung - Festival ieu diayakeun kanggo nyadiaan bakat-bakat sarta sarana edukasi balarea masyarakat dikota bandung ngeunaan kana alqur'an.

Wakil wali kota bandung, oded m danial ngadukung sareng kagiatan anu positif ieu. Oded yakin, hiji kota tiasa lewih makmur lamun dicicingan ku balarea anu mikacinta kana alqur'an. Sabab, allah nurunkeun alqur'an supaya sadaya umatna tiasa sajahtera dina kahirupan sareng akhiratna.

"Generasi alqur'an ayena, insya allah meunangkeun rahmat sarta hidayah anu sae kanggo balarea kota bandung." Saur pa oded m danial.


"Alqur'an mangrupakeun roh anu kedah urang pahaman. Mangka pamahaman eta kedah dilakukeun langsung dina kahirupan sapopoe. Mangkana hayu urang baca, pahaman sareng praktekeun dina kahirupan, insya allah hirup urang tiasa lewih hade kahareupna." Tambah, pa oded.

Ketua forom komunikasi pendidikan alqur'an (FKPQ) kota bandung, rida rosida nuturkeun: "Yen atikan alqur'an teh mangrupakeun wadah panyaluran bakat santri dina sagala rupa widang. Kagiatan ieu mangrupakeun ajang kagiatan atikan alqur'an tingkat kota bandung anu bade dilaksanakeun tanggal 19 november 2017."

Nah, demikian kumpulan contoh artikel warta tentang pendidikan bahasa sunda, dan insya allah akan saya update atau tambahkan kembali dilain kesempatan. Oke sekian, dan semoga bermanfaat!

Update: Untuk artikel warta tentang pendidikan yang lainnya dapat kamu baca pada artikel dibawah ini :




Kumpulan Artikel Warta Tentang Pendidikan Update 2017!
Kumpulan Artikel Warta Tentang Pendidikan Update 2017! - written by Kustian , published at November 06, 2017, categorized as Artikel sunda , Warta sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2017 Basasunda.com