Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

[UPDATE] Kumpulan Contoh Sajak Bahasa Sunda Pilihan!

by Kustian , at October 11, 2015 , have 0 komentar

Basasunda.com - Contoh sajak dalam bahasa sunda sebenarnya banyak sekali ragamnya seperti misalnya sajak tentang cinta, sajak tentang pahlawan, guru, sahabat, sajak tentang ibu atau indung, dan dan sajak bahasa sunda lainnya.

Pengertian sajak sendiri adalah salah satu jenis puisi yang tidak begitu terikat dengan aturan bentuknya. Artinya, sajak ini berupa puisi yang tidak terikat pada setiap kata-katanya, jadi kita bisa menuliskannya secara bebas. Oleh karena itulah, kita sering mendengar dengan istilah sajak bebas.

Istilahnya sendiri, berasa dari bahasa yunani yang artinya "membuat‟ atau "pembuatan‟ dan dalam bahasa inggris sajak biasa disebut poem atau poetry. Secara garis besar sajak atau puisi sama-sama merupakan penyampaikan pesan atau gambaran suasana hati seseorang, baik itu berupa fisik maupun batiniah dengan lewat kata-kata sebagai media penyampainnya.


Sajak Basa Sunda


[UPDATE] Kumpulan 50+ Contoh Sajak Bahasa Sunda Pilihan Lengkap Dari Berbagai Tema.

Beberapa sajak memang sering kita lihat banyak sekali menggunakan bahasa indonesia, nah pada kesempatan kali ini kita hadirkan sajak dalam basa sunda, yang tentunya bisa lebih menarik lagi.

Contoh Sajak Bahasa Sunda


Sajak bahasa sunda ini sengaja saya kumpulkan, dari berbagai media dengan harapan dapat bermanfaat buat kamu, khususnya yang sedang mendapat tugas untuk membuat sajak sunda disekolah.
Baiklah, daripada berlama-lama berikut [UPDATE] ke-50+ lebih contoh sajak bahasa sunda tersebut. Seperti biasa agar tidak memberatkan blog ini, sajak ini saya bagi menjadi empat halaman.


[UPDATE] Kumpulan 50+ Sajak Sunda

( Halaman 1 dari 4 )


PAMAYANG
(Karya : Rachmat M. Sas. Karana)

Bulan imut
ngangkleung di langit
budak ulin di buruan
Angin darat
muru ka laut
pamayang nyolendang korang
Parahu leutik
laju nyiriwik
nganteur usaha di sagara
Warna perak
‘na beungeut ombak
beuteung lauk tingborelak
Nu jadi harepan
pikeun kahirupan
laut lega paparin Pangeran


LAGU HIRUP
(Karya : Eddy D. Iskandar, 1992)

Unggal poe unggal lengkah
nataan tanggal dina kalender
angger aya nu diarep-arep
ari umur melesat henteu kajeueung

Dina beja dina carita
teu weleh aya nu miheulaan
warna-warni kajadian. Teu kapireng
da puguh katalimbeng rusiah

Dina sakeclak cimata. Aya kasedih
nu teu kedal. Dina kongkolak
kahirupan. Aya nu miang
teu mulang deui
  


PANGBALIKAN
(Karya : Wahyu Wibisana, Ciawang)

Iuh, iuh gunung kuring
angin ulin dina embun-embunan
sawaktu-waktu kuring kudu nepungan
dumeh hirup halabhab cinta
di maranehna nya ayana

Aya sababna kuring tibelat
aya sababna kuring pegat
tapi nu ahir lain kaabadian
kakasih dina hate ngawih deui

Iuh, iuh gunung kuring
nyata, nyata tanda-tanda
ngabalungbung jalan hirup
nepi ka nyawa rek asup
ka maranehna kuring rek balik
ka maranehna kuring rek pamit



CINGCIRIPIT

Ngariung di pakalangan
waspada ngantelkeun curuk
curuk inggis kacapit
kacapit ku dampal leungeun
dampal leungeun dikeupeulkeun
“jék-jék nong”
nu kacapit tunggu lawang



SILIH TULUNGAN

Nyiruan dina pancuran
titeuleum méh baé paéh
Titiran nenjo Nyiruan
kanyaah mapaés haté.

Geuwat metik dangdaunan
diragragkeun kana cai
ngarayap éta Nyiruan
teu tulus nemahan pati.

Titiran ku paninggaran
diintip-intip dipanah
Nyiruan mulang tarima
nyeureud bitis paninggaran.

Paninggaran ngagurubug
teu tulus manah Titiran
geus lésot kabéh bangbaluh
lantaran silih tulungan.



PREV 1 of 4




basasunda.com
[UPDATE] Kumpulan Contoh Sajak Bahasa Sunda Pilihan!
[UPDATE] Kumpulan Contoh Sajak Bahasa Sunda Pilihan! - Written by Kustian , Published at October 11, 2015, Categorized as Sajak sunda

Previous Newer Post
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger