Home » » Kumpulan Kata-Kata Romantis Bahasa Sunda Untuk Pacar!

Kumpulan Kata-Kata Romantis Bahasa Sunda Untuk Pacar!

Ditulis ku: Kustian | Friday, February 26, 2016

Cinta adalah perasaan sayang yang diberikan pada manusia atau benda lainnya yang memiliki sifat subyektif sehingga setiap manusia memiliki arti cinta yang beragam, tergantung dari pengalaman manusia itu sendiri.


Kasih adalah perasaan yang dimiliki oleh semua manusia, perasaan ini tumbuh apabila manusia tersebut mempunyai rasa memiliki dan menyayangi. Jadi Cinta Kasih dapat diartikan suatu perasaan sayang yang dimiliki oleh semua manusia atau makhluk hidup lainnya yang tumbuh ketika manusia tersebut mempunyai rasa memiliki dan menyayangi manusia atau benda.

Baca juga:
2 Cara Untuk Mengungkapkan Perasaan Cinta Ke Doi!
Sahabat Baik Lebih Tahu, Kapan Hubungan Cintamu Akan Berakhir!

Butuh Kata-Kata Romantis Untuk Pacar? Yah, Dalam menggungapkan perasaan cinta terkadang kita memang perlu menggunakan kata-kata yang sedikit lebih romantis agar bisa memberikan kesan yang lebih menyentuh kepada seseorang. Singkat kata, semoga saja kamu bisa terinspirasi dengan kata kata romantis bahasa sunda berikut ini.

Kata-Kata Romantis Bahasa Sunda Untuk Pacar


Kumpulan Kata-Kata Romantis Bahasa Sunda Untuk Pacar!


Abdi resep ka anjeun tulus dina jiwa raga abdi, abdi teu teurang kos kumaha abdi dina titingalian anjeun. Anu abdi terang, dina ka kurangan ieu ijinan abdi nulis ngaran anjeun di hate ieu, ti mimiti wauh sareng anjeun moal pernah ka hapus rasa mikacinta abdi ka anjeun, ayena sareng salamina.

Bulan.. Ca'angan anjeuna di tiap wengi na. Bentang.. Jadikeun wengi ieu, wengi anu endah kanggo manehna. Impian.. baturan anjeunna dina istirahat na. Sarta matahari.. Hudangkeun anjeunna enjing dina poe isukna nu endah.

Ingetan abdi dina lamunan anjeun, impikeun abdi dina sare anjeun. Ulah sasakali anyobian mopohokeun abdi, margi anjeun nyaeta hiji-hijini jalmi anu terus aya dina jero hate abdi.

Isuk anu cerah nyaeta sabot sareng anjeun, wengi anu endah nyaeta sabot ngadenge keun suara anjeun, hate bisa jadi bungah sabot abdi bisa ngabogaan anjeun salamina.

Wauh sareng anjeun nyaeta hiji anugrah. Nganyenyeri anjeun nyaeta hiji larangan. Maturan hirup anjeun nyaeta hiji kabagjaan, Ninggalkeun anjeun nyaeta hiji kebodoan. 

Lamun misalna abdi dititah milih manehna atawa acis, Mangka abdi bade milih acis. Sabab abdi bade meser sadaya rasa cinta manehna, supaya manehna henteu tiasa masihan rasa cintana ka anu sejen. 

Sanajan renggang kena fana dunya, sanajan hina dimata jalmi, sanajan harta beuki teu aya, sanajan jarak urang pajauhan, anu penting mah urang jagaan rasa cinta urang duaan! 

Cinta sajati kuring moal kantos leuseuh, kaasih kuring moal kantos nyandung, kaasih satia kuring moal kantos mangkat, rasa deudeuh kuring moal kantos ancur. Kaasih deudeuh kuring moal kantos leungit salamina sareng anjeun!

Ulah kantos ngukur rarasaan mikacinta. Tingal kedah ku urang dengekeun jeung rasakeun. Lamun akur, eta hartina aya katulusan di hate urang duaan, janten lakukeun hal anu sae engkina. 

Rasa mikacinta masihan kabagjaan janten oge kasedihan. Kadang kasedihan nu ku urang rasakeun jadi hiji kabagjaan ti jalmi anu reseupen ka urang.

Lamun dua insan entos satia, mangka kacipta rasa kanyaah, rasa kanyaah bisa barobah jadi kabagjaan anu engkina bakalan sajahtera salamina.

Lamun abdi geuring, obatan abdi kalawan rasa nyaah anjeun. Sarta lamun abdi ka susahan bantuan abdi kalawan do'a ti anjeun. 

Abdi teu hoyong kaleungitan diri anjeun, anjeun kawas getih nu aya di jero nadi sarta nafas abdi, sabab anjeun cinta sajati abdi, abdi hoyong ngajaga anjeun dugi ahir hayat abdi.

Abdi bener-bener henteu ngartos naon harti diri ieu. Mun teu aya anjeun, diri ieu asa karasa hampa. Abdi bener-bener henteu sanggup hirup dina poek hate ieu mun teu sareng anjeun.

Anjeun sapertos mentari anu ngahanetkeun awak kuring. Anjeun sapertos hujan anu nyejukeun nafas kuring, basa halodo memerih hate sarta hirup kuring.

Cinta teu salamina endah, cinta bisa jadi nye-nyeuri lamun teu aya rasa silih babagi. Sabab cinta kudu salamina silih babagi jeung silih masihan.

Kata-Kata Bahasa Sunda Untuk Pacar



" Kagagalan tina hiji hubungan cinta, nyaeta hal anu biasa. Wanci urang bisa bangkit tina kagagalan, eta tandana urang bisa jadi jalma anu luar biasa "
" Lamun misalkeun jalmi anu paling anjeun resep mangkat ninggalkeun, ulah teras sedih karenana, sabab namun urang terus-terusan sedih, urang bakalan poho bahwa diri urang oge berarti. "
" Kadang, lain karena kabodoan diri sorangan, urang ngarasa kesel ka hiji jalma. Tapi urang sedih basa ningali kanyataan sabab manehana teu bisa deui di percaya.
" Ulah loba ngaharap kamanehna anu teu ngahargaan perasaan urang deui. Fokus bahagia ka anu urang boga ayena, jeung ulah ngarasa sedih pikeun nu teu ku urang boga. 
" Rasa cinta henteu terus datang tina titingalian mata hungkul. Kadang rasa cinta oge datang tina ayana rasa tulus tina jero hate, jadi percayakeun ka hate anjeun sorangan.
" Henteu kabeh kembang bisa jadi lambang cinta, tapi mawar bisa. Henteu kabeh tangkal bisa hirup namun teu aya cai, tapi tangkal kaktus bisa. Henteu kabeh jelema bisa jadi kabogoh anu bager, tapi maneh bisa. "
" Hayang rasana kuring ngarangkai kabeh kata cinta anu aya di dunya ieu, terus bade ku kuring kumpulkeun, supaya anjeun nyaho gede pisan rasa cinta kuring ka anjeun. "
" Tilu kata ka ungkap dina jero hate, hiji seuri bisa jadi tanda pesona. Abdi alunkeun nada tapi teu aya suarana. Ngan lewat tulisan ieu abdi bade tuliskeun bahwa abdi: Bogoh ka anjeun. "
" Lamun hirup anjeun ngarasa jenuh, coba teras solat jeung nga do'a ka gusti allah. Sabab lewat solat, hirup anjeun bakalan bisa tenang jeung bagja. "
" Kegagalan dalam percintaan adalah hal yang biasa. Saat kamu bisa bangkit, itulah yang membuatmu jadi orang yang luar biasa. "
" Abdi lain jalmi anu sempurna pikeun anjeun, jeung lain oge anu paling alus pikeun anjeun. Tapi anu pasti, abdi nyaeta jalmi hiji-hijina anu terus inget ka anjeun. "
" Hate lamun tos dipinuhan ku rasa cinta jeung pikanyaah, bisa ngajadikeun rasa cinta anu tulus, jeung ikhlas pikeun lewih peduli ka sasama. "
" Urang moal bakalan bisa hirup sorangan, butuh bantuan jalmi anu sejen. Jadi, pastikeun jalmi eta teh nu bisa ku urang andelkeun. "
" Moal tangtos awewe nu ku urang resep eta manehanna moal bakalan nyieun nyeuri hate ka urang. Kadang-kadang manehana nu sering ngalakukeun eta teh. "
" Jagaan rasa cinta nu ku anjeun boga ayena. Sabab, cinta ibaratkeun jantung. Anjeun moal pernah bisa nyaho iraha eren na. "
" Namun abdi tiasa, abdi hayang nulis ngaran anjeun dina langit-langit nu loba bentangna nu endah itu, supaya kabeh jalma bisa nyaho eta gede pisan rasa pikanyaah abdi ka anjeun. "
" Pohokeun kenangan pait nu harita, ulah ngarasa sieun ngalewatan poe ayena. Lakukeun anu paling alus ayena. Berjuang pikeun manehna anu ku anjeun pikaresep. "
" Ulah ceurik jeung terus ngarasa sedih ka manehna anu tos ninggalkeun anjeun. Sabab, kadang-kadang urang kudu rela kaleungitan jalma anu ku urang pikanyaah supaya datang nu lewih hade. "
" Rasa cinta nyaeta anugrah nu paling endah, tapi mun misalkeun urang reseup ka hiji jalmi, teras ulah ngarasa hayang ngabogaan nana, tapi usahakan jieun manehna supaya bisa betah mun aya disisi urang. "

Nah bagaimana, cukup romantis dan buat galau tidak kata kata sundanya? Kalau belum, silahkan baca lagi kata kata romantis lainnya dibawah ini:

Baca:
• Kumpulan KATA CINTA Sunda Lucu Dan Gokil, Dan Bikin Ngakak!
• Kata-Kata Galau Tentang Cinta Bahasa Sunda! 

Nah demikian artikel mengenai Kumpulan Kata-Kata Romantis Bahasa Sunda Untuk Pacarnya. Semoga kamu juga bisa lebih sayang lagi deh dengan pacar kamu masing-masing? Dan terimakasih atas waktunya.


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Kata cinta sunda tina judul Kumpulan Kata-Kata Romantis Bahasa Sunda Untuk Pacar! Hatur Nuhun..

3 komentar:

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).