Wilujeng Sumping di Basasunda.com^_~

Kumpulan Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Guru!

by Kustian , at February 19, 2016 , have 0 komentar

Basasunda.com - Pahlawan tanpa jasa, begitulah sebutan yang sering kita ucapkan untuk sang guru ini. Karena berkat jasa beliau yang rela menurunkan ilmunya kepada kita, menjadikan hidup kita menjadi lebih baik lagi untuk kedepannya.

Contoh sajak basa sunda kali ini akan mengungkapkan tentang perasaan rasa terimaksih kita terhadap jasa-jasa yang sudah guru kita berikan. Mudah-mudahan sajak bahasa sunda tentang guru ini bisa menjadikan kita lebih menghormati dan sayang terhadap guru-guru kita disekolah.


Sajak Bahasa Sunda Tentang Guru


Sajak bahasa sunda tentang guru

Puisi atau dalam bahasa sundanya disebut juga dengan sajak tentang guru dibawah ini alhamdullilah selesai juga saya update ulang, mungkin dulu masih terdapat penggunaan kata-kata yang memang kurang sesuai.

Tips: Apabila sajak-sajak atau puisi sunda tentang guru ini dibacakan dengan hati yang ikhlas serta pembawaanya pun menjiwai, dipastikan bakal membuat mereka sedih maupun membuat mereka menangis. :D

Guru, anjeun aya terus di hate abdi (oleh: Kustian)
Guru..
Anjeun pahlawan abdi
Anu ngajaran abdi ku pinuh rasa bungah
Kudu make naon abdi ngabalesna?

Guru..
Anjeun teu pernah leuseuh, nyerah ngabimbing abdi
Anjeun kawas pahlawan anu terus nya'angan jalan abdi
Anjeun ajarkeun sadaya elmu pikeun ngahontal cita-cita abdi

Guru..
Sanajan urang moal papangih deui..
Nanging anjeun terus aya di hate abdi..
Abdi bakal terus inget kana naséhat anjeun.. 

Doa pikeun guru (oleh: Kustian)
Guru..
Mulia pisan hate anjeun ngajaran abdi..
Anjeun teu pernah capé ngadidik abdi..
Mugia pangeran ngaridhoan sadaya anu anjeun lakukeun..

Hampurakeun abdi guru..
Lamun cenah misalkeun loba salah, salaku jadi murid anjeun salami ieu..

Ya Allah..
Pasihan kabagjaan pikeun guru abdi supaya teras aya dina rahmatna gusti.

Tina izin allah ya Rabbi...
Anjeun nyaeta guru abdi anu dipikadeudeuh
Mugia pangeran masihan rahmatna..
Kanggo guru abdi nu ku abdi di pikanyaah!

Nuhun pisan guru (oleh: Kustian)
Hatur nuhun teu tiasa kaukur..
Hatur nuhun teu tiasa kakirangan..
Hatur nuhun saageung-ageungna..
Hatur nuhun sakali deui kanggo anjeun..

Guru..
Anjeun atos masihan jalan nuju kahirupan anu bagja kanggo abdi..
Anjeun masihan pitulung, sateu acan abdi mentakeun nana..

Guru..
Anjeun sepertos cahya dina poekna jalan hirup abdi..
Anjeun sepertos tetesan ibun enjing anu paling endah..

Hatur nuhun guru..
Diri anjeun moal pernah tiasa abdi popohokeun..
Jasa anjeun tangtos langgeng di sapanjang jalan hirup abdi

Guru pamuka gerbang dunya kanggo abdi (oleh: Kustian)
Tiheula mah abdi téh teu tiasa nanaon
Baheula mah abdi téh teu teurang nanaon
Abdi teu teurang kumaha carana maos sareng nulis..

Ayena sadayana tos robah..
Anjeun anu atos ngabingbing abdi..
Anjeun ajarkeun abdi maos sareng nulis...

Anjeun bukakeun lawang sumanget pikeun ngarancang kahayang
Abdi teu teurang kumaha lamun teu aya jalmi sepertos anjeun di dunya.

Anjeun Jalmi anu tiasa mukakeun jalan pikeun mangsa kaharepna..
Mukakeun gerbang dunya kanggo urang sadaya..!

Sajak diatas merupakan ucapan terimakasih kita terhadap jasa guru kita. Meskipun mungkin pada biasanya sajak atau puisi bahasa sunda tentang guru ini dibawakan saat ada acara perpisahan atau pelepasan siswa yang akan melanjutkan ke sekolah lain.

Nah, oleh sebab itu sajak dibawah ini cocok pula untuk dibawakan bagi siswa maupun siswi yang akan beranjak meninggalkan sekolah baik itu tingkat SD, SMP, maupun SMA ataupun pesantren saat acara perpisahan.


Contoh Sajak Puisi Perpisahan Untuk Guru Bahasa Sunda

Contoh Sajak Puisi Perpisahan Untuk Guru Bahasa Sunda

Berikut dibawah ini adalah contoh sajak atau puisi berkaitan dengan guru dengan tema perpisahan atau paturay referensi karya dari muhammad rifqy s. Suhardiman. Sajak ini dapat dibacakan oleh siswa untuk gurunya, dan juga untuk guru yang bisa diucapkan untuk para siswa-siswinya disekolah.
Ibu, Bapa guru . . .
Jasa ibu sareng bapa samudayana,
lir jaladri tanpa tepi, lir gunung tanpa tutugan,
matri dina sanubari, mancuh dina lelembutan.
Piwuruk miwah atikan kasuhun katampi pisan.

Ibu, Bapa guru . . .
Tilu taun sadayana sasarengan..
Tinangtos seueur kaleupatan sinareng kaluluputan..

Samemeh abdi sadayana lunta..
Abdi neda dihapunten tina galih nu wening
Tina manah anu setra taya geuneu melekmek estuning clik putih clak herang.
Ibu, Bapa guru . . .

Dinten ieu abdi pamit, mungkas mangsana atikan
Pidua anu diteda gesan lunta nyiar luang, atikan anu langkung jembar.
Pileuleuyan bapa, Ibu guru anu heman
Pileuleuyan-pileuleuyan paturay patepang deui.
Demikian artikel sajak bahasa sunda tentang guru yang bisa saya tuliskan di situs ini. Ingat, jasa guru itu memang besar sekali bagi kita. Beliau menitipkan begitu banyak ilmunya dan mendidik kita agar bisa lebih baik lagi dari sebelumnya.




Kumpulan Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Guru!
Kumpulan Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Guru! - written by Kustian , published at February 19, 2016, categorized as Sajak Puisi Sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment

Mangga dihaturan pasihan koméntarna nu aya patalina sareng artikel nu di bahas, sabab kacida bungahna mun abdi kenging eupan pangrojong ti sadaya. Hatur nuhun!

Cancel Reply
GetID
Copyright © 2019 Basa Sunda - Facebook Page
Crafted with by Kustian Blogger