Home » » Sajak ungkapan do'a untuk ibu tercinta bahasa sunda!

Sajak ungkapan do'a untuk ibu tercinta bahasa sunda!

Ditulis ku: Kustian | Thursday, April 7, 2016

Hai sahabat basasunda.com! Dibawah ini saya tuliskan beberapa kata-kata ungkapan berupa sajak tentang ungkapan perasaan hati seorang anak kepada ibunya (ema atau indung dalam bahasa sundanya).


Ungkapan hati ini sebagian besar mengenai do'a seorang anak kepada ibunya. Oh ya! Kalian juga bisa mengembangkannya lagi kata-kata dibawah ini, baik itu untuk menjadikannya sebuah puisi atau sajak yang lebih bagus lagi dari yang punya saya ini.

SAJAK BAHASA SUNDA UNGKAPAN DO'A UNTUK IBU TERCINTA


Sajak bahasa sunda ungkapan do'a seorang anak kepada ibu tercinta


DO'A KURING KA EMA
(do'a ku untuk ibu)

Ya allah..
Abdi tadahkeun panangan ieu ka allah..
Nadahkeun pikeun ngaharepkeun ka gusti anu agung..
Abdi mohon..
Pang bahagiakeun ema abdi!

Ya rabbi..
Abdi mohon pasihankeun ema abdi impian..
Impian anu endah dina wengina..

Ya Rabbul Izzati..
Abdi ngaharepkeun ka anjeun..
Ngaharepkeun pang anugrahkeun ema abdi..

Ya illahi..
Abdi haturkeun do'a ieu ka anjeun..
"Pang panjangkeun umur ema abdi."
Sarta, "sejahtera keun manehna"
Amin ya robbal alamin..!



NUHUN PIKEUN JASA EMA
(Terimakasih atas jasamu ibu)

Anugrah ti anjeun gusti..
Pikeun masihkeun pikanyaah ka abdi..
Pikanyaah saurang indung abdi..
Anu ngabelaan abdi kalawan kanyeri..

Hapunten ema..
Lamun ngan ceurik anu tiasa abdi pasihkeun..
Sabot mimiti anjeun tuduhkeun abdi ka dunya ieu..

Hampunten gusti..
Hapunten pikeun dosa abdi ka ema..
Dosa salami ieu nu nyenyeuri sarta ngecewakeun anjeuna..

Nuhun ema..
Anu masihan sagalana pikeun abdi..
Sartateu pernah anjeun ngahareupkeun imbalan jasa saetik oge..



DO'A KANGGO INDUNG "ABDI TEU TEURANG"
(Aku tidak tahu)

Naon anu kedah abdi lakukeun ayena..
Ka hiji sosok jalmi anu terus ngajagi abdi dugi ka ayena.

Lamun teu aya anjeunna..
Rumaos mungkin abdi moal bakal hirup di dunya ieu..

Abdi hoyong ngabahagiakeun anjeuna..
Sateuacan abdi atawa anjeunna teu aya..
Hatur nuhun ema!



CAHAYA ANJEUN INDUNG
(Cahaya mu ibu)

Indung kuring anu deudeuh..
Mikacinta anjeun masihan cahya..
Cahya anu nyaangan saban kapeutingan abdi di dunya ieu..

Indung kuring anu bageur..
Teu aya dinten anu bisa kuring lewatan..
 Pikeun masihan nasehat ka abdi..

Anjeun teu pernah bosen ngarawat abdi..
 Sarta masihan pikanyaah, sapanjang umur hirupna..

Hatur nuhun indung..
Atos ngajagi kuring dugi ka kiwari..
Hampurakeun indung..
Lamun entos nyeyeuri rarasaan anjeun salami ieu..

NB: "Semoga dengan kata-kata do'a sajak untuk ibu bahasa sunda diatas dapat membuat kita lebih mencintai ibu kita masing-masing, dan semoga ada makna yang dapat kita ambil disini. Hatur nuhun.."


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Sajak sunda tina judul Sajak ungkapan do'a untuk ibu tercinta bahasa sunda! Hatur Nuhun..

4 komentar:

  1. Yang DOa kuring ka ema,, karya siapa?

    ReplyDelete
  2. Nu Doa Kuring Ka Ema,,, eta karya saha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punten kurang teurang, abdi nulisna ningali referensi tina bhs indonesia soalna, didinya teu ditulis ngaran pengarangna.

      Delete

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).