Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

Kata Kata Mutiara Untuk Sahabat Terbaik Bahasa Sunda

by Kustian , at April 26, 2016 , have 0 komentar

Kata mutiara dan bijak bahasa sunda tentang sahabat, Setiap orang pasti memiliki teman atau sahabat sejati didalam kehidupannya. Kamu juga pastinya punya dong? Sahabat baik adalah sahabat yang terbaik diantara sahabat-sahabat yang lain, misalnya yang paling kamu senangi jika bisa selalu atau bermain bersamanya!

Oleh karena itu, pada kesempatan kali ini basasunda.com akan mencoba memberikan beberapa kata kata mutiara atau bijak tentang sahabat baik dengan menggunakan bahasa sunda pastinya. Ok, lansung saja simak kata-katanya dibawah ini.

Kata Mutiara Dan Bijak Untuk Sahabat Terbaik Bahasa Sunda

Kata Mutiara Dan Bijak Untuk Sahabat Bahasa Sunda



Lamun gusti nyiptakeun pelangi jang ngendahkeun langit, mangka gusti nyiptakeun babaturan pikeun ngendahkeun kahirupan urang.
Babaturan anu sajati nyaeta maranehana anu bisa terus masihan semanget ka urang, wanci urang keur ngarasa asa teu boga percaya diri deui, jeung rasa putus asa.
Babaturan anu sae nyaeta hiji jalma anu teu pernah ninggalkeun anjeun di wanci anjeun nyieun kasalahan. Tapi maranehana rela ngulurkeun panangana pikeun ngabantuan anjeun.
Lamun anjeun sebel ka babaturan sorangan, inget kana kabageurana, inget-inget oge basa manehna aya disisi anjeun, inget basa manehna nyieu anjeun bisa seuri.
Kadang memang sendal bisa ngagantikeun sapatu, lilin bisa ngagantikeun lampu, tapi kudu anjeun nyaho, teu aya anu bisa ngagantikeun babaturan jiga anjeun di sisi abdi.
Sakepeul taneh bisa jadi gunung, satetes cai bisa jadi lautan, sabatang kayu bisa jadi imah, jeung sahiji kajujuran bisa jadi KABAHAGIAAN pikeun babaturan.
Lamun hujan turun cing kaluar jeung itung lobana cai anu netes dilangit, sabab saloba kitu kuring ngarasa sukur boga babaturan jiga maneh.
Sakabeh jalma pasti ngabutuhkeun sa urang anu kuat, bijak jeung tanggung jawab tina hirupna, supaya bisa ngajalankeun kahirupan ieu, saha eta jalmina? Nyeta manehna babaturan anjeun.
Lain ku sabab anjeun cicing ditempat lain jeung boga babaturan nu anyar, teras anjeun mohokeun babaturan anjeun anu bahela.
Babaturan anu sae teu pernah ngajerumuskeun, tapi manehanna masihan nasehat, ngalindungan urang, jeung tulus asih ka urang.
Babaturan anu sae nyaeta manehna anu bisa saling asah, asih, asuh, percaya, babagi, jeung ngamaafkeun kasalahan. Anjeuna anu bisa satia ngalewatan poe-poe endah atawa sedih sareng urang.
Baca:
• Kata Mutiara Tentang Kehidupan Bahasa Sunda, Pilihan!
• Kata Mutiara Bahasa Sunda Lucu Bikin Ngakak! 

Nah mungkin hanya itu saja kata kata untuk sahabatnya, mungkin akan saya tambahkan kembali kata-kata yang lainnya. Mudah-mudahan dapat bermanfaat ya? Dan mohon maaf apabila ada kesalahan dalam penulisan artikel diatas, terimakasih atas waktunya.




Ngahaturan, wilujeung ngajalankeun ibadah shaum dina sasih ramadhan ka sadayana nu shaum! Ka anu teu shaum? Nya wilujeung ogé lah.. *bari gagaro teu puguh* :D
Kata Kata Mutiara Untuk Sahabat Terbaik Bahasa Sunda
Kata Kata Mutiara Untuk Sahabat Terbaik Bahasa Sunda - Written by Kustian , Published at April 26, 2016, Categorized as Kata mutiara sunda

No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger