Home » » » Kumpulan Contoh Pantun Sisindiran Sunda Lucu Pisan!

Kumpulan Contoh Pantun Sisindiran Sunda Lucu Pisan!

Ditulis ku: Kustian | Wednesday, August 31, 2016

Basasunda.com - Di dalam budaya sunda kita kenal beberapa seni menyusun kata, yaitu salah satunya adalah sisindiran atau bangbalikan. Sisindiran sendiri dalam sastra bahasa sunda sama halnya dengan pantun. Sisindiran terdiri dari dua bagian, yaitu sampiran dan isi dari suatu maksud penyampaian (tujuan).


Didalam sisindiran ada ketentuan yang ditetapkan, baik itu dari jumlah larik atau baris maupun dari jumlah suku katanya sendiri. Selengkapnya pembahasan mengenai sisindiran ini, bisa kamu baca kembali pada artikel sebelumnya dibawah ini:

KUMPULAN CONTOH PANTUN SISINDIRAN LUCU


Kumpulan Contoh Pantun Sisindiran Sunda Lucu Pisan!

Nah baiklah, dibawah ini merupakan kumpulan contoh-contoh pantun sisindiran sunda lucu pisan, yang bisa kamu baca, berikut langsung saja silahkan disimak contoh sisindirannya.

Salewe dua lima..
Hate kodok di colok-colok..
Awewe jaman ayeuna..
Make anderok pa pondok-pondok..
Manuk ciung na pisitan..
Buah nangka aratah keneh..
Mun dicium kunu kumisan..
Sabulan masih karasa keneh..
Mak tarasi tutung..!
Keun urang balikeun..
Mak si nyai pundung..!
Keun urang kawin keun..
Cikaracak Cikareucik..
Cai hujan, ditandean..
Budak leutik ulah ceurik
Bisi ditinggang, ku taleunan..
Cing kiripik satulang Sabajing..
Saha nu kacapit Jadi Munding..
Cing cangceuling manuk cicing ditampiling..
Saha anu cicing pasti jadi Munding..
Kaso ponok kaso panjang..
Kaso ngarumay ka jalan..
Sono monok sono nganyang..
Enying ge urang bakal pateupang..
Caang bulan opat belas..
Kacai di tiyung anuk..
Aya mojang matak waas..
Da arloji ge menang nganyuk..
Kaso pondok kaso panjang..
Kaso ngaroyom ka jalan..
Sono mondok sono nganjang..
Sono lawas teu papang dijalan..
Aya bajing mawa tiwu..
Ka imah sia teu aya sasaha..
Wilujeng enjing ka sadayana..
Mugi-mugi sing sajahtera..
Batur mah bajuna hideung..
Kuring mah kabaya bae..
Batur mah di pikatineung..
Kuring mah sangsara bae..
Kang jajang ka ondangan..
Ceu lilis mawa karanjang..
Mun hayang gadis leunjang..
Teu kudu kokorandangan..
Aya nangka digembrong laleur..
Dibawa ka jakarta..
Disangka jalmi bageur..
Eh padahal ngabalieur..
Cangkang cau di pulungan..
Cangkang leupeut di piceunan..
Ari hulu di tiungan..
Ari etaeun teu di tutupan..
Meuli ganas keur nu gering..
Mawana poe lebaran..
Ku kulutus teu diubaran..
Yeuh nyieun status weh nu komentaran..
Tukang ketan make rancatan..
Nawisan ka urang wetan..
Lamun tuang dihajatan..
Ulah hilap kudu ngamplopan..
Nendeun siwur luhur sumur..
Nuna batok waah gula..
Rejeung batur kudu akur..
Ulah osok parasea..
Saninteun buah saninteun..
Saninteun di parapatan..
Hapunteun abi hapunteun..
Bilih aya kaleupatan..
Ka mana nya nyiar kulit..
Suara siujang na dahan..
Ka mana nya neangan duit..
Supaya menang kadaharan..
Nah, demikianlah kumpulan beberapa Kumpulan contoh sisindiran lucu, yang saya dapatkan dari beberapa sumber. Semoga sisindiran atau pantun diatas bisa menghibur kamu, jangan lupa SHARE jika sisindiran pantun Sunda diatas bermanfaat. Hehee, terimakasih.


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Pantun sunda / Sisindiran sunda tina judul Kumpulan Contoh Pantun Sisindiran Sunda Lucu Pisan! Hatur Nuhun..

1 komentar:

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).