Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

4 Contoh Sajak Sunda Tentang Percintaan.. Aih Sedap!

by Kustian , at October 17, 2016 , have 0 komentar

Membuat sajak biasanya terinspirasi ketika kita kita sedang sendiri, misalnya ketika akan membuat sajak tentang cinta bahasa sunda ini contohnya, fikiran harus fokus memikirkan kenangan tentang cinta, tentang saat-saat indah bersamanya, atau kenangan berkesan lainya yang masih teringat hingga sekarang. Aih sedap men!

4 Contoh Sajak Sunda Percintaan.. Aih Sedap!

Nah, ketika saat mengenang problematika percintaan itulah dengan cepat kita harus menuangkanya atau menuliskannya melaui sebuah sajak. Seperti contoh sajak cinta dibawah ini yang mengisahkan tentang seseorang yang mendambakan kekasihnya. Langsung saja, berikut 4 Contoh Sajak Sunda Tentang Percintaan bahasa sunda.

Contoh Sajak Tentang Percintaan Bahasa Sunda






(Katresna anu pernah Katunda)

Jungjunan…
upami salira ngintun wartos..
sok aya peraosan nu nambih…
nambih nyaah..
nambih sono..
nambih mikatresna..

Duh panutan hate..
iraha tiasa patepang..
tiasa nyarios seueur..
tiasa silih pihapekeun rasa anu tos lami teu dugi..

Duh, jungjunan…
ieu hate moal kamana-mana..
moal bakal nyapirakeun..
kana katresna anu kantos dititipkeun ku salira ..

Jungjunan…
rasa sono …
rasa yaah …
moal aya tandinganna..
moal aya babandingannana..

Ningali salira nu tos lami teu katingal dedeganana..
nu tos lami teu karaos asihna..
nu tos lami diimpen-impen…
disapirakeun ..
dikantunkeun..

Duh, jungjunan hate punten..
tos lami ieu hate teu ngartos kana kaayaan ati salira....
ahh.. moal ningali kapengker..
nu penting mah ayeuna..
geter hate teh ngan ukur kanggo salira..
kasono teh bet moal aya bandingannana..

Bungah..
Endah....
dugi ka ngeclak cipanon bakating ku bungah sareng sonona….
ka salira katresna ka salira moal liren dugi kairaha oge..
dugi kamana oge dituturkeun..
sanaos teu ditungtun..

——=———–=——



(Katresna Kanggo Salira)

Jungjunan…
kacinta..
katresna..
kadeudeuh..
kanyaah..
kasono..
kaheman..
ka salira..
beuki muka..

lawang katresna ka salira…
beuki muka..
panto ka sono kasalira
beuki molongo..
jandela ka kanyaah
beuki muka..yyyyy

——=———–=——


(Dina Impenan)

Jungjunan…
unggal dinten ..
nu diantosan wartos saliranu
diimpen mung salira
sanaos tara nyarios dina impenan..
mung ukur gumujeng bari ningalikeun..
deudeuh pisan..

duh..
jungjunan..
tapi geuningan nyata..
salira geuning nyaah pisan..
deudeuh pisan..
tresna pisan..

ah..
kuring bade teras gugah..
bade nguping wartos ti salira
bade merhatoskeun salira..
bade nyiar impenan anu katunda....

duh..
pamugi leres..
ieu teh bakal wujud..
masing teu terang iraha waktosna..
iraha jantena
duka atuh..
meni hese....
kabungah teh geuning aya hahalangna....uuuuu

——=———–=——


(Kanggo Salira)

jungjunan..
wengi ieu karaos pisan sonona..
beuki lami..
beuki dieu..
unggal usik unggal malik..

duh..
geuningan rindat salira nu karaos..
aya anu gumuruh dina lebet dada..
tos lami teu kedal..
mung ukur dibuni-buni..
disimpen dinu pangnyingkurna..
geuning ayeuna....
kuring bagja pisananu karaos teh endah..

duh..
iraha atuh tepang..
iraha atuh nyarandekeun kadeudeuh ka salira..
ngaraoskeun seungitna cinta ti salira.. ngaraoskeun cai soca anu lungsur bakatku bagja..
ngaraos bungahna..
basa gugah teh geuning aya salira
bari neutuep geugeut..

sono..
deudeuh..
nyaah..
tresna..
kasono teh ngan ukur kagungan salira.. 
salam sono sareng katresna..

——=———–=——



Baca:
9 contoh surat cinta tulisan tangan romantis

Nah, bagaimana sajak-sajak tentang percintaan diatas, bagus tidak? Mudah-mudahan bisa bermanfaat sekaligus menjadi bahan contoh, jika kebetulan kamu ingin membuat sebuah sajak dengan menggunakan bahasa sunda ini. Terimakasih atas waktunya.





Wilujeng wayah kieu..
4 Contoh Sajak Sunda Tentang Percintaan.. Aih Sedap!
4 Contoh Sajak Sunda Tentang Percintaan.. Aih Sedap! - Written by Kustian , Published at October 17, 2016, Categorized as Sajak sunda

No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger