Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

Naskah Drama Sunda Komedi (Bodor) Si Kabayan Untuk 5 Orang

by Kustian , at October 26, 2016 , have 0 komentar

Basasunda.com Dalam sebuah contoh naskah drama bahasa sunda untuik 5 orang dibawah ini, menceritakan tentang kisah percintaan antara si kabayan dan nyi iteung yang kemudian di jodohkan dengan pria lain. Drama sunda ini berlatar belakangkan komedi atau istilah sundanya drama bodor.

Naskah Drama Sunda Komedi (Bodor) Si Kabayan Dan Nyi Iteung



Naskah drama tentang kabayan ini diperankan untuk 5 orang. Nama-nama pemainnya antara lain adalah: kabayan, nyi iteung, abahnya kabayan, ema dukun, dan malaikat. Nah kalau drama tentang si kabayan ini, tentu saja bisa kita bayangkan ceritanya bakalan sangat menghibur dan pastinya lucu.  Yuk, langsung saja di simak naskah dramanya dibawah ini.

Naskah Drama Sunda Si Kabayan Untuk 5 Orang


(Judul: Restu Hubungan Kabayan Dan Nyi Iteung)

Naskah drama sunda komedi (bodor) untuk 4 orang, si kabayan dan nyi iteung

Nyi iteung : “Kang Kabayan...... ”
Kabayan : “ Mmm...... “
Nyi iteung : “Akang...... “
Kabayan : “Aya naon Iteung?“
Nyi iteung : “Ah...si Akang mah,atuh iraha akang ek ngalamar Iteung?“

Kabayan : “Teung lain akang mbung ngalamar Iteung, Iteung pan apal
kumaha sikap si Abah ka Akang..”

Nyi iteung : “Halaaah...si Abah mah, padahalkan Iteung nu ek nikahna oge, make rek ngajodohkeun Iteung ka si Juned sagala. Kumaha ieu akang Iteung mbung ditikahkeun salain ka akang.”

Kabayan : “Euleuh... Si Abah kacida cida teuing atuh nikahkeun Mawar bodas kawas Iteung, ka jelema kawas si Juned. Benerna mah si Abah mikir yen manehna geus kolot, huis dimana mana, huntu geus laleleus, erek oge si abah narima kaputusan anak hiji hijina, jeung cicing istirahat nungguan kareta hejo.”

Nyi iteung : “Huuussss.... Akang jempe tong tarik tarik, sok padu wae ngomong teh. Sing kadeneun.”

Kabayan : “Kajeun kadengeun oge, paling paling nyamperkeun bari gogorowok *Borokokok* jeung molotot matana buncilak, haduh gusti-gusti, beuki kolot teh lain beuki...”

Abah : (Si Abah tiba tiba muncul bari ngajewer ceuli si kabayan) “Eeeh Beuki naon kabayan... hmmmmm.......”

Kabayan : “Eeeeeeh....si Abah. Abah lepaskeun abah, nyeuri....”
Nyi iteung : “ Ya Allah Abah eta lepaskeun karunya nyeuri eun...”

Abah : “Keur naon maneh duduaan jeung si Iteung? bari ngomongkeun kuring sagala, Iteung balik maneh, diimah aya si Juned.”

Nyi iteung : “Abah abah cicing abah, Iteung mbung ditikahkeun jeung si Juned, Iteung bogoh ka Kang Kabayan..”

Abah : “Ngomong naon maneh Iteung? Sadar si Kabayan teh jalma malarat teu panteus jeung maneh! Heh Borokokok maneh nyadar, ngaca heula hayang jeung anak kuring mah.”

Kabayan : “Euleuh Euleuh si Abah,sakumaha hina kuring dimata abah? Kabayan bogoh ka anak Abah, Kabayan bakal ngabahagiakeun anak Abah.’

Abah : “Hudang Kabayan, maneh boga naon wani wanian hayang ka anak kuring? bising 7 turunan oge kuring teu sudi boga minantu kawas maneh, catet ku maneh.”

Nyi iteung : “Abah.. abah, tega ka Iteung? Abah teu karunya ka Iteung? Bogohna Iteung ka Kang Kabayan lain ditingal tina duit abah.”

Abah : “Halaaah.... kabayan maneh boa-boa maneh melet si Iteung sugan? Melet dimana maneh? sok sia, ngaku sia!”

Nyi iteung : “Astagfirullah abah....”

Abah : “Aaaargh.... geus Iteung hayu urang balik! Duduaan wae jeung lalaki kawas kie... Cuiiiih....”

Nyi iteung : “Kang Kabayan......”

Kabayan : “Iteuuuung.....”


* (Mulai tidinya, hirup si Kabayan berubah 180 derajat jauh ti sifat aslina. Si Kabayan jadi sok mabok, penampilanna oge beda, jeung manehna kapikiran omongan si Abah pikeun melet si iteung. Akhirna Kabayan datang ka ema dukun pikeun melet si Abah supaya ngarestuan hubungana jeung Nyi Iteung)

* Ke halaman selanjutnya..

PREV 1 of 2

sumber: google.com





Wilujeng wayah kieu..
Naskah Drama Sunda Komedi (Bodor) Si Kabayan Untuk 5 Orang
Naskah Drama Sunda Komedi (Bodor) Si Kabayan Untuk 5 Orang - Written by Kustian , Published at October 26, 2016, Categorized as Naskah drama sunda

No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger