Home » » Pidato, Biantara Singkat Bahasa Sunda Tentang Kebersihan!

Pidato, Biantara Singkat Bahasa Sunda Tentang Kebersihan!

Ditulis ku: Kustian | Tuesday, November 15, 2016

Bagikeun Ka :


Contoh biantara atau pidato singkat/pendek bahasa sunda tentang tema kesehatan khususnya tentang kebersihan dibawah ini dapat dibawakan dalam acara pidato didepan kelas, mengenai pentingnya kita menjaga kebersihan khususnya dilingkungan sekolah.


Fungsi dari pidato atau biantara dengan menggunakan bahasa sunda ini sendiri, tentu saja bertujuan agar siswa-siswi disekolah dapat lebih berani dan percaya diri untuk berbicara didepan publik, serta untuk melancarkan penggunaan bahasa sunda dan mendapat pengetahuan tentang pidato yang dibawakannya.

Biantara, Naskah Teks Pidato Bahasa Sunda Tentang Kebersihan


Naskah Teks Pidato, Biantara Singkat Bahasa Sunda tentang kebersihan!
image @source
Nah langsung saja berikut dibawah ini adalah sebuah contoh pidato atau biantara yang cukup singkat atau pendek dengan menggunakan bahasa sunda tentang kesehatan khususnya tentang kebersihan.

" Assalamualaikum Wr. Wb.

Wilujeng Enjing Sadayana.
Bapa/Ibu Guru anu ku sim abdi dipihormat, sareng sadaya rerencangan anu kusim abdi dipikanyaah, khususna siswa kelas (...) nu dipikacinta."


Langkung ti payun mangga urang sanggakeun puji sinareng syukur ka Allah ta'ala nu parantos masihan waktos ka urang sadayana dugi ka tiasa patepang raray dina ieu acara. Alhamdulillah urang tiasa kempel di ieu tempat dina kaayaan sehat wal afiat.

Para hadirin anu ku simkuring dipihormat. Dina ieu waktos, abdi bade ngadugikeun kumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan sareng awak sorangan sangkan dijauhkeun tina sagala panyakit.

Ku margi kitu, urang kedah ngalaksanakeun hirup sehat sadidinten ku cara anu sehat oge. Sapertos meresihan awak atawa ibak, meresihan kuku, nyikat waos anu rutin, nah eta mangrupakan conto hirup anu sehat anu sederhana.

Conto sanesna dei, lamun dilingkungan sakola nyaeta urang kedah miceun sampah kana tempatna, nyiduh ulah di mana wae, batuk atawa beresin kudu nutupan baham, sareng ngalaksanakeun kawajiban piket di sakola.

Sabab bersih teh mangrupakeun sabagian tina iman, lamun saupami sadidinten urang tiasa ngajaga kaberesihan, insya allah awak urang oge bakal sehat sarta di jauhkeun dina anu ngarana panyakit.

Sarta awak urang bakal bersih atanapi jauh tina kokotor, sareng lingkungan di sabudeureun urang. Urang kedah mikacinta kana kabersihan sangkan hate urang oge jadi bersih.

Hadirin sadaya. Cekap sakitu nu kapihatur biantara singket ti sim abdi, pamungkas ti abdi, bilih aya basa anu kirang entep seureuhna atanapi kecap anu kirang merenanah larapna, mugi kersa ngahapunten. Hatur nuhun kana perhatosanana.

Wassalamualaikum wr.wb..

Nah, demikianlah contoh teks naskah pidato biantara bahasa sunda singkat tentang kebersihan, khususnya tentang kesehatan yang dapat disampaikan, mudah-mudahan dapat bermanfaat, dan terimakasih atas waktunya.


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Teks Mc Biantara tina judul Pidato, Biantara Singkat Bahasa Sunda Tentang Kebersihan! Hatur Nuhun..

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).