Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

Naskah Pidato, Biantara Bahasa Sunda Tentang Narkoba!

by Kustian , at November 15, 2016 , have 0 komentar

Pada artikel sebelumnya saya juga sudah memberikan contoh artikel bahasa sunda yang berhubungan dengan narkoba ini, dengan judul: kumpulan artikel bahasa sunda tentang narkoba.

Nah, pada kesempatan kali ini kembali saya share salah satu contoh biantara atau pidato dengan menggunakan bahasa sunda tentang bahaya narkoba, yang mungkin bisa kamu jadikan referensi sebagai bahan untuk tugasmu disekolah.


Saat mendapai tugas membuat sebuah naskah teks biantara atau pidato ini memang susah-susah gampang, namun terkadang kita seakan merasa kebingungan saat akan membawakan sebuah biantara atau pidato yang cocok, apalagi jika kita belum memahami tentang topik yang akan kita bawakan nantinya.

Namun jangan khawatir, disini basasunda.com sudah menyediakan beberapa kumpulan naskah teks biantara atau pidato dengan menggunakan bahasa sunda untuk dijadikan sebagai contoh. Dan dibawah ini adalah salah satu contoh biantara singkat tentang bahaya narkoba.
Contoh Teks Naskah Pidato Biantara Tentang Bahaya Narkoba Bahasa Sunda
image @source
Namun sebelum itu, apa itu narkoba? Narkoba sendiri adalah singkatan dari narkotika, psikotropika, dan obat-obatan terlarang. Banyak sekali contoh dari narkoba ini, misalnya morphine, heroin, cocaine, ektasi, kokain, ganja atau marijuana, shabu, dan masih banyak lagi jenisnya.

Obat-obatan yang disebutkan diatas, tidak boleh dikonsumsi, apalagi secara sembarangan, karena narkoba dapat membahayakan fisik serta mental kamu.

Narkoba beresiko merusak jantung, dan sifatnya membuat ketagihan untuk menggunakannya, perlahan dia akan merusak sistem saraf pusat pada otak. Namun tidak berhenti di situ, selain membahayakan fisik dan otak, narkoba juga bisa mengganggu saat kita bersosialiasi. Langsung saja, dan berikut adalah contoh pidatonya dengan menggunakan basa sunda.

Naskah Teks Biantara Pidato Pahasa Sunda Tentang Narkoba


Assalamualaikum Wr. Wb..

Wilujeng enjing ka Sadayana, bapa/Ibu Guru anu ku simabdi dipihormat sareng sadaya rerencangan anu ku sim abdi dipikanyaah.


Ti payun mangga urang kedalkeun puji sinareng sukur heula ka Allah S.W.T anu dimana salawasna nyalindungan urang sadayana, solawat sinareng salam kanggo Nabi Muhammad SAW. Nu alhamdulillah urang tiasa tepung lawung dina danget ieu, dina kaayaan sehat wala'fiat.

Hadirin anu kusimabdi dipihormat. Dina ieu kasempetan teh sim abdi bade medarkeun ngeunaan bahaya Narkoba pikeun urang sadaya.

Narkoba singketan tina "narkotika sareng obat-obatan terlarang" anu tiasa ngabahayakeun tur ngabogaan resiko kacanduan pikeun nu makena. Saur pakar kesehatan, narkoba teh sabenarna mah senyawa-senyawa psikotropika anu biasa dipake pikeun ngabius pasen anu rek dioperasi atawa dipake pikeun ngubaran panyakit nu tangtu.

Narkoba jadi haram, lamun geus dipake di luar maksud atawa disalah gunakeun. Narkotika kabagi jadi 3 golongan, diantawisna nyaeta:

Narkotika golongan ka-hiji, Nyaeta narkotika anu pling ngabahayakeun. Daya adiktifna atawa matak nyanduna kuat kacida. Golongan ieu sakuduna mah ukur dipake pikeun panalungtikan di laboratorium pikeun elmu pangaweruh. Conto jenis narkoba golongan kahiji ieu di antawisna nyaeta: ganja, heroin, kokain, morfin, jeung opium.

Narkotika golongan ka-dua, Jenis narkotika golongan ka-dua ieu daya adiktif kawilang kuat, kuduna ukur dipake pikeun ngubaran jeung panalungtikan. Conto jenis narkoba golongan kadua nyaeta: petidin, benzetidin, jeung betametadol.

Narkotika golongan ka-tilu, Narkotika golongan ieu nyaeta narkotika anu daya adiktif pang hampangna, tapi sarua bae ukur bisa dipake pikeun ngubaran jeung panalungtikan. Conto jenis narkoba golongan ka tilu teh diantawisna nyaeta: kodein jeung turunana.

Nah, salian ti narkotika aya psikotropika, psitropika teh nyaeta zat atawa obat salian anu lain narkotika, boh nu alamiah boh sintesis atawa jieunan, anu boga pangaruh psikoaktif ngaliwatan pangaruh selektif kana susunan saraf pusat anu ngalantarankeun parobahan has kana aktivitas normal jeung paripolah nu makena. Aya opat golongan obat psikotropika teh, nyaeta:

Golongan anu ka hiji, psikotropika anu daya zat adiktifna pangkuatna, misalna contona nyaeta: MDMA, LSD, STP, jeung ekstasi.

Golongan anu kadua, aya psikotropika anu daya adiktifna kuat, sapertos: Amfetamin, metamfetamin, jeung metakualon.

Golongan anu ka tulu, psikotripika anu daya zat adiktifna sedeng, misalna contona: Lumibal, buprenorsina, jeung fleenitrazepam.

Golongan anu ka opat, nyaeta golongan anu daya adiktifna rendah, misalna: Nitrazepam (BK, mogadon, dumolid) sareng diazepam.

Zat Adiktif Liana

Salian 4 golongan eta, aya zat adiktif liana anu nyieun pamakena katagihan atawa hese eren (gumantung) ka eta zat teh, nyaeta contona: roko, alqohol, sareng anu sejena nu mantak nyieun mabok.

Nah intina mah, sadayana anu disebut narkotika, psikotropika, sareng zat adiktif eta teh saberna zat anu ngan ukur mangpaat pikeun ngubaran anu geriung sapertos ngubaran kangker, atawa pikeun jalmi anu bade dioprasi sarta pikeun panalungtikan dilaboratorium.

Nanging lamun eta disalah gunakeun sarta dipakena ngalewihan dosis atawa aturana, eta bakal mantak cilaka.

Nah, mung sakitu wae anu tiasa ku sim abdi kapihatur. Hatur nuhun kasadayana, hapunten bilih aya kalepatan sareng kakirangan nana dina biantara sim abdi ieu.

Wassalamualaikum wr.wb..

Demikianlah contoh naskah teks biantara bahasa sunda atau pidato bahasa sunda tentang narkoba yang dibawakan dengan menggunakan bahasa sunda, semoga bermanfaat ya? Dan terimakasih atas waktunya.





Wilujeng wayah kieu..
Naskah Pidato, Biantara Bahasa Sunda Tentang Narkoba!
Naskah Pidato, Biantara Bahasa Sunda Tentang Narkoba! - Written by Kustian , Published at November 15, 2016, Categorized as Teks Mc Biantara

No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger