Home » » (2) Kumpulan Contoh Biografi Bahasa Sunda Tentang Teman!

(2) Kumpulan Contoh Biografi Bahasa Sunda Tentang Teman!

Ditulis ku: Kustian | Wednesday, December 14, 2016

Selain tugas membuat biografi tentang pahlawan atau orang terkenal, tentunya ada juga dong tugas sekolah yang mengharuskan kita untuk menuliskan biografi tentang teman kita sendiri disekolah, tentu saja dengan menggunakan bahasa sunda.


Nah, bagaimana cara kita membuat biografi tentang teman dengan menggunakan bahasa sunda ini? Sebelum membuatnya, tentu saja kita harus sudah mengenali secara lebih dekat tentang teman kita yang akan dibuat biografinya tersebut, agar kita lebih mudah dalam menuliskan biografi tentangnya.

Minimal, kita sudah tahu tentang kebiasaan, kesukaan, atau sebagainya, tentang teman kita tersebut, agar kita lebih mudah dalam menuliskannya kedalam bentuk sebuah biografi bahasa sunda. Alangkah lebih baiknya lagi, kita juga tahu dan menuliskan beberapa hal berikut ini, seperti :

  • Tanggal lahir
  • Kebiasaan
  • Hobi atau kesukaan
  • Tentang kehidupan sejak kecil, hingga sekarang
  • Jasa, karya, atau sesuatu yang dilakukannya.
  • Dan sebagainya..

Namun jika tidak tahu atau tidak ada hal-hal diatas, maka tuliskanlah sesuai dengan pengetahuan dan kemampuan mu dalam menuliskannya seperti contoh biografi basa sunda tentang teman dibawah ini.

BIOGRAFI BAHASA SUNDA TENTANG TEMAN


Kumpulan Contoh Biografi Bahasa Sunda Tentang Teman

Nah berbicara tentang biografi, dibawah ini ada beberapa contoh biografi tentang teman dengan menggunakan bahasa sunda. Baiklah, langsung saja silahkan disimak contohnya dibawah ini.

(Nama Teman : Anissa wulandari)

Di kelas Kuring ngagaduhan rerencangan nu namina Annisa wulandari. Tiasa dipanggil anisa atawa wulan. Anjeunna dibabarkeun di bogor, dina kaping 11 januari 1999. Padamukan anjeunna di jln. Pemda, pasir jambu  kota bogor utara.

Anjeunna putri hiji-hijina. Warsih 2006 anjeunna lebet sakola dasar di SDN KEDUNGHALANG II, anjeunna ka lebet siswi anu berprestasi. Warsih 2011, anjeunna neruskeun atikanana di SMPN 9 Bogor .

Wanci di SMP anjeunna rajin ngiring ekskul PMR nanging ngan dugi kelas 2 wungkul, margi anjeunna kedah fokus kana ujian nasional. Ayeuna anjeunna sakola di SMAN PGRI 3 sekelas sareng kuring.

Anjeunna boga cita-cita pikeun jadi dokter. Anjeunna oge jalmina bageur pisan, tara sok barang ambek sarta sabaran. Ditingali tina pangawakana mah alit sarta henteu luhur teuing, nanging anjeunna sae pisan dina soal papakean.

Kuring dedeuh pisan baga babaturan sapertos anjeunna, mugi-mugi anjeunna teras damang sarta di ditangtayungan ku ALLAH SWT.


(Nama Teman : Fina safitri)



Abdi gaduh rerencangan namina Fina safitri, nu mangrupakeun salah sahiji siswi nu berprestasi di SMA Negeri 1 Bogor. Anjeunna lahir di bogor kaping 12 Desember, warsih 2000.

Fina safitri mangrupakakeun putri ti Bapa solihin sareng Ibu Susanti. Bapana migawe salaku guru di SMP Negeri 1 Ciampea, ari ibuna migawe salaku ibu rumah tangga.

Fina safitri téh nyaéta putri ka dua ti dua saderék. Rakana namina pangestu nashiruddin nu ayeuna keur kuliah di Institut Pertanian Bogor. Alamat Fina safitri teh nyaeta di Jl. Pemda pangkalan RT. 01 RW. 03 Desa/Kacamatan Kedunghalang, kabupaten bogor utara, kode posna 16710.

Awal atikan Fina safitri lebet ka TK Islam Bangsa, dina taun 2005 nepikeun taun 2006. Sanggeus TK, anjeuna neruskeun atikan ka SD Negeri Tunggilis 1 ti taun 2006 nepikeun taun 2012.

Lulus ti SD, Fina safitri neruskeun atikannana ka SMP Negeri 9 Bogor ti taun 2012 nepikeun taun 2015. Ayeuna anjeunna keur diajar di SMA PGRI 3 bogor sakelas sareng abdi, anjeuna nyandak jurusan MULTIMEDIA di kelas X.

Aya sababaraha prestasi nu atos dimenangkeun ku Fina safitri, diantarana nyaeta Juara 1 Lomba matematika di tingkat Kacamatan dina warsih 2011, sareng Juara 1 lomba nga-gambar dina warsih 2012.

Fina safitri aktif dina sababaraha organisasi, diantawisna anjeuna aktif di Pramuka SMA PGRI 3 bogor. Hobi nu dipikaresep ku Fina safitri teh nyaeta maos buku. Buku nu dipikaresep ku anjeunna nyaeta buku “SAINS”. Fina safitri ngabogaan cita-cita hoyong jadi psikolog sareng penulis.

Fina safitri hoyong jadi psikolog lantaran anjeunna sok hoyong terang nguenaan kapribadian batur. Ari hoyong jadi penulis lantaran anjeunna resep kana nulis sareng maos.

Fina safitri mipiboga motivasi keur hirup, nyaeta “Urang Hirup Lain keur Ngimpi, tapi Mimpi eta nu Nyieun Urang jadi Ngarasa Hirup.”


Maaf apabila ada penggunaan kata-kata yang kurang sesuai, silahkan kamu ralat ulang. Nah, demikianlah artikel mengenai Contoh Biografi Bahasa Sunda Tentang Teman. Semoga bermanfaat dan dapat membantu sebagai bahan referensi untuk tugasmu disekolah.

Baca Juga:
• Pengertian Dan Perbedaan Biografi Dan Autobiografi Sunda
• Contoh Biografi Tentang Ibu Bahasa Sunda! 


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Biodata biografi sunda tina judul (2) Kumpulan Contoh Biografi Bahasa Sunda Tentang Teman! Hatur Nuhun..

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).