Home » » Contoh Susunan Acara Ulang Tahun Dina Bahasa Sunda!

Contoh Susunan Acara Ulang Tahun Dina Bahasa Sunda!

Ditulis ku: Kustian | Monday, December 5, 2016

Bagikeun Ka :


Susunan Acara Ulang Tahun Bahasa Sunda - Ulang tahun merupakan peringatan terhadap hari kelahiran seseorang. Dalam beberapa kebudayaan, memperingati hari ulang tahun biasanya dirayakan dengan mengadakan pesta ulang tahun dengan keluarga atau kerabat dekat mereka.


Agar dalam perayaan acara hari ulang tahun berjalan sesuai dengan apa yang diharapkan, adakalanya kita terlebih dahulu mempersiapkan sebuah naskah teks susunan acara ulang tahun tersebut, dalam hal ini yang dimaksud adalah susunan acara ulang tahun dalam bahasa sunda.

Pembawa acara (master of ceremony) atau disingkat MC, adalah orang yang bertugas sebagai pembawa acara dalam suatu acara seperti pada acara ulang tahun anak ini.

• Pengertian MC selengkapnya, dapat dibaca pada artikel berikut : Pengertian Singkat, Tentang MC Atau Pembawa Acara!

Jika kebetulan kamu memiliki tugas sekolah, yang mengharuskan membuat susunan acara dari ulang tahun dengan menggunakan bahasa sunda, dibawah ini sudah saya siapkan dari susunan acara sederhana dalam perayaan hari ulang tahun bahasa sunda, yang bisa kamu tiru atau bawakan nantinya, sebagai contoh.

Contoh Teks MC Susunan Acara Ulang Tahun Anak Bahasa Sunda


Contoh Teks MC, Susunan Acara Ulang Tahun Dalam Bahasa Sunda!

Langsung saja, berikut dari susunan acara ulang tahun dina bahasa sunda, sebagai contoh untuk disampaikan sebagai sambutan pada perayaan acara hari ulang tahun anak.


" Bismillahirrahmanirrahim… 

Assalamualaikum Wr. Wb.. " Wilu jeung énjing,
Salam Sajahtera kanggo urang sadaya.. "


Kalawan ngedalkeun syukur, alhamdulillah, sami-sami hayu urang ucapkeun syukur ka-asih ka pangeran anu suci tur maha kawasa, margi kalawan rahmat-Na urang sadaya tiasa patepang di ieu tempat dina kaayaan sehat wal’afiat. (amin)

Luhur wasta Kulawargi.. (Nama keluarga), simkuring ngucapkeun hatur nuhun pisan ka sadérék, réréncangan, sadaya anu atos cios ikhlas nyempatkeun sumping kana acara patepang taun pun anak.. (Nama anak), anu ku simkuring pikanyaah.

Mugi-mugi saniskanten hiji hal anu atos urang usahakan ieu, tiasa meunang Pangestu sarta Pahala ti Allah Swt. Amin yaa robbal alamin..

Sadérék anu ku simkuring muliakeun, kanggo ngamangpaatkeun waktos, mangga urang geura waé bacakeun susunan acara patepang taun dina énjing/siang/sonten ieu. Susunan acarana nyaéta :

1. Bubuka 
2. Sambutan-sambutan
3. Pesan sareng Kesan 
4. Do'a 
5. Nganyanyikeun lagu patepang taun 
6. Niup lilin 
7. Potong kueh sarta ramah tama 

Sakitu waé acara teupang taun dina énjing/siang/sonten ieu, sateuacan urang neruskeun kana acara saterusna,angga urang buka tiheula acara ieu kanggo maca surat Al-Fatihah, ilaa hadhratin nabiyyil musthafa, al-faatihah..

# (Membaca: surat al-fatihah, dan dilanjutkan dengan memulai acara: Bubuka, Sambutan-sambutan, Pesan dan Kesan, Do'a, Menyanyikan lagu ulang tahun, Tiup lilin, Potong kue, serta ramah tama)

Hatur nuhun.. Mugi-mugi acara patepang taun ieu, tiasa lancar sarta masihan mangpaat kanggo urang sadayana, utamana kanggo pun anak.. (Nama anak). Ku kituna mugi-mugi panjang umur, nambah dewasa, sarta seueur rizkinya, amin yaa robbal alamin..

Sakitu waé ti simkuring, nu kirang langkung ménta hapunteun bilih aya kalepatan sarta kakirangan nana, simkuring neda sihapunten ka para wargi sadaya dina mandu acara patepang taun ieu. Mudah-mudahan Allah SWT masihan kaberkahan kana sadaya permaksadan ieu. Amin ya robbal alamin..

Wassalamu'alakum Wr Wb..


Demikian, untuk artikel kali ini. Mudah-mudahan susunan acara ulang tahun dalam bahasa sunda diatas dapat bermanfaat buat kamu, dan terimakasih atas waktunya, wassalam.


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Teks Mc Biantara tina judul Contoh Susunan Acara Ulang Tahun Dina Bahasa Sunda! Hatur Nuhun..

2 komentar:

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).