Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Singkat & Pendek!

by Kustian , at November 01, 2017 , have 0 komentar

Dalam contoh surat cinta bahasa sunda ini dapat kamu sunting kembali agar lebih romantis lagi. Basasunda.com sudah membuat 3 buah contoh surat cinta kedalam bentuk bahasa sunda, yang sebenarnya pada artikel sebelumnya juga sudah pernah ditulis mengenai surat cinta ini namun dalam bahasa indonesia.

Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda


Baca: 9 Contoh Surat Cinta Tulisan Tangan Romantis!

3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Untuk Pacar, Singkat & Pendek

Contoh surat cinta singkat bahasa sunda yang pertama ini ditunjukan kepada seseorang dengan maksud untuk mengutarakan rasa cintanya serta memastikan kembali apakah calon kekasihnya itu benar-benar mencintainya atau tidak? Dan menanyakan kepada kekasihnya apakah dirinya itu pantas untuk mendampinginya. Cieee..!


CONTOH SURAT CINTA BAHASA SUNDA SINGKAT




1. Tresna Eneng Ka Akang

Kanggo/Kahatur : ...
Nu kusimabdi pikacinta
Ditempat.
Ti : ...

"Duka naon deui anu kedah ku sim abdi tulis dina salembar kertas anu usang ieu. Rasana ukiran tulisan anu sae sakalipun oge moal tiasa ngawakilan rarasaan abdi ieu.

Aya seueur perkawis anu mungkin can akang teurang ti diri abdi. Kakurangan, sarta rasa pikadedeuh jeung cinta anu ageung eneng ka akang.


Kang.. Haturnuhun kana sagala kabageuran akang salila ieu ka eneng, bageurna akang teh masihan warna-warna anyar dina kahirupan eneng.


Abdi teurang, mungkin abdi teh sanes anu kahiji kanggo akang, nanging abdi ngahareupkeun tiasa janten anu terakhir kanggo akang!


Abdi hoyong ditiap-tiap dinten, akang salawasna tiasa aya kanggo abdi. Abdi hoyong tiasa ningali senyum akang salamina.. Ngadangu suara akang salamina.. Sareng ningali canda gurau akang salamina..!


Kang.. Abdi hoyong akang tiasa aya maturan eneng dugi maut nu ngamisahkeun nana. Cacak sakapeung an abdi kadang naros-naros, apa mungkin abdi teh bener-bener pantes kanggo ngadampingan akang?"


CONTOH SURAT CINTA BAHASA SUNDA PENDEK



Dalam contoh surat cinta bahasa sunda pendek yang kedua ini, surat ini ditunjukan untuk mengutarakan atau menggungkapkan perasaan cinta terhadap seseorang.


2. Cinta Abdi Mapah Ka Anjeun

Kanggo/Kahatur : ...
Ti: ....

Ka-asih abdi.. Mimitina abdi henteu teurang naon eta anu namina tresna, naon eta anu rasana deudeuh? Nanging kumargi salira hadir, rasa-rasana aya anu barobah, nu mantak nyieun sagalana janten endah.


Sabot hate ieu ngarasa beku, salira cairkeun ku lembutan sikap, sabot hate ieu ngarasa gundah, salira datang ngahapus rasa kasedihan nu aya didiri abdi.


Sabot mimiti abdi ningali salira, sapertos aya anak panah anu nembus kana jero hate ieu, mungkin ieu anu disebut nu ngarana cinta teh.


Kadang cinta teh aneh, aya anu nyarios yen cinta teh ceunah teu ngagaduhan pean, nanging naha cinta teh tiasa mapah ti hate ka hate?


Sapertos ayena, rarasaan abdi nu tos mapah ka hate anjeun. Nu mapah, jeung nu bakal terus neteup sarta bakal terus aya dihate anjeun. Nu moal sanggup mapah deui ka hate nu sejena.


Ka-asih abdi.. cinta teh sederhana, cekap salira nu tiasa milik abdi, mangka abdi salawasna janten milik anjeun. Salam, Nu ku simabdi pikacinta (...)


SURAT CINTA UNTUK PUJAAN HATI



Dalam contoh surat bahasa sunda yang terakhir ini diperuntukan untuk kekasih pujaan hati, sama-sama mengungkapkan perasaan hati kepada seseorang namun surat ini dibuat lebih pendek.


3. Kanggo Pujaan Hate

Kanggo/Kahatur : ...
Nu kusimabdi pikacinta

Mimiti abdi mikawanoh salira, abdi teu aya rasa, teu aya beda, rasana sami wae sapertos ka rerencangan nu liana.


Nanging beuki lami, di tiap-tiap dinten sareng wanci, rarasaan aya rasa anu teu biasa dihate abdi, dimana rasana abdi hayang terus aya disisi salira.


Bungah hate ieu sabot abdi tiasa aya disisi salira, sabalikna karasa gundah hate ieu lamun teu aya salira disisi abdi.. Abdi mikatresna ka anjeun!


Tina surat ieu, abdi ngawanikeun pikeun nyatakeun yen abdi teh sabenerna "cinta ka salira", naon wae anggapan salira bakal abdi tarima.


Ku kituna, abdi ngahareupkeun balasan surat ti salira, nu mudah-mudahan tiasa nyejukeun hati abdi.(Salam, nu mikacinta salira..)

Nah, demikianlah untuk 3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sundanya, untuk yang lainnya mungkin akan di update pada kesempatan selanjutnya. Demikian, terimakasih atas waktunya..





Wilujeng wayah kieu..
3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Singkat & Pendek!
3 Contoh Surat Cinta Bahasa Sunda Singkat & Pendek! - Written by Kustian , Published at November 01, 2017, Categorized as Surat bahasa sunda

No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger