Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

Karangan Pengalaman Liburan Ke Candi Borobudur Bahasa Sunda

by Kustian , at January 03, 2018 , have 0 komentar

Candi borobudur merupakan candi budha yang terletak di borobudur, magelang, jawa tengah indonesia. Candi yang berbetuk stupa (yang merupakan makam atau tempat penyimpanan abu tokoh bangsawan atau tokoh tertentu) ini, sudah didirikan sekitar abad ke-8 masehi.

Contoh Karangan Pengalaman Liburan Ke Candi Borobudur Bahasa Sunda
foto @ google images
Candi borobudur yang terletak di magelang, jawa tengah indonesia ini merupakan candi terbesar yang ada di dunia. Selain menjadi cagar budaya, candi borobudur juga sekaligus menjadi salah satu tempat wisata yang menarik banyak perhatian baik itu wisatawan dari lokal maupun mancanegara.

Contoh Cerita Pengalaman Pribadi Liburan Ke Candi Borobudur



Nah pada contoh karangan liburan bahasa sunda kali ini, basasunda.com akan menuliskan cerita liburan pergi ke candi borobudur dengan menggunakan bahasa sunda. Untuk referensi, siapa tahu ada juga diantara kamu ada yang pergi liburan sekolah kesana tahun ini. 

Pengalaman Liburan Ke Candi Borobudur Bahasa sunda



Bungah rasana lamun abdi tiasa ameng liburan ka salah sahiji tempat anu mangrupakeun ka-asup kana 7 ka-ajaiban dunya, sapertos candi borobudur. Sanajan kedah nye'eupkeun waktos kurang leuwih ti 12 jam lamun ti kota bandung nepi ka jogja. Nanging eta sadaya, teu nyurutkeun niat abdi sareng keluargi angkat liburan ka candi borobudur.

Abdi sareng keluargi nepi ka candi borobudur sakitar jam 4 sonten, dimana eta mangrupakeun waktos anu pas pikeun foto-foto diluhur candi, sabab langit tos mulai teduh jadi pasti alus katingalina.

Sateu acan lebet ka candi borobudur teh abdi sakeluargi kedah mayar tiket heula mimitina. Satos mayar tiket, abdi sasarengan langsung angkat ka candi borobudur.


Nah, jarak ti mayar tiket eta teh sareng candi borobudurna lumayan teubih, nanging eta sadaya moal karasa sabab urang tiasa ningali pamandangan anu sae di sapanjang jalan nu aya di candi borobudur.

Sapertos arek neupi ka candi borobudur, aya saurang patugas nu masihan kain batik, nu saurna kedah di anggoan salami nganjang ka candi borobudur. Wow sae pisan nya? Saentos nganggoan baju batik eta teh, abdi sareng keluargi langsung ngalanjutkeun mapah deui ka candi borobudur.

Abdi sakeluargi neraskeun naek babaraha anak tangga, dugi akhirna alhamdulillah nepi oge ka salah sahiji keajaiban dunya eta, nembe ka puncak candi borobudur eta dibarengan pisan ku panon poe anu atos mulai turun, mani endah pisan katingalina.

Abdi sararea mani geura-giru lebet ka candi borobudur jeung ningalian hiji-hiji patung anu aya di luhur bangunan candi borobudur eta. Rada cape emang katingalina kusabab mani loba anak tangga anu kedah ku urang taekan supados neupi ka puncak candi borobudur teh.

Nanging, moal jadi hambatan pikeun urang komo deui lamun sasareungan mah sabari nyandakan gambar, sabab endah pisan pamandangana di dinya teh.

Saenyana emang pemandangan candi borobudur teh teu aya duana mani endah katingalina, nyieun abdi hoyong tiasa nganjang deui ka candi borobudur sarta tempat wisata liburan liana ka hareupna engkin.

Nah demikianlah cerita liburan dengan menggunakan bahasa sunda kali ini, mudah-mudahan dapat bermanfaat ataupun untuk sekedar bahan referensi untuk pembuatan karangan pribadi atau karangan bebas di sekolah.





Wilujeng wayah kieu..
Karangan Pengalaman Liburan Ke Candi Borobudur Bahasa Sunda
Karangan Pengalaman Liburan Ke Candi Borobudur Bahasa Sunda - Written by Kustian , Published at January 03, 2018, Categorized as Carita Pangalaman

No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger