Home » » Artikel Bahasa Sunda Tentang Agama "Kewajiban Berdo'a Kepada Allah"

Artikel Bahasa Sunda Tentang Agama "Kewajiban Berdo'a Kepada Allah"

Ditulis ku: Kustian | Friday, February 9, 2018

Artikel bahasa sunda tentang agama - Orang yang tidak pernah berdo'a menandakan salah satu ciri seseorang tersebut memiliki sifat yang takabur, dimana sebenarnya ia memiliki banyak keinginan atau kebutuhan yang tidak dapat dipenuhi olehnya sendiri, tanpa ridho dari allah.

Nah, pada artikel mengenai keagamaan dengan menggunakan bahasa sunda kali ini, akan membahas secara singkat seputar pentingnya kita berdo'a kepada alah swt, karena berdo'a merupakan salah satu kewajiban kita sebagai manusia, terutama bagi umat muslim.

Artikel Bahasa Sunda Tentang Agama


Artikel Bahasa Sunda Tentang Agama "Kewajiban Berdo'a Kepada Allah"
artikel tema agama tentang doa bahasa sunda
Sebenarnya artikel bahasa sunda tentang agama ini dapat sekaligus juga dijadikan sebagai bahan referensi untuk materi dalam membawakan sebuah biantara atau pidato yang ada hubunganya dengan agama. Baiklah, langsung saja berikut adalah contoh artikelnya.

Artikel Basa Sunda Tema Agama "Do'a mangrupakeun Kawajiban Manusa Ka Allah"



Do'a mangrupakaeun kawijiban manusa, ngado'a saleresna tiasa maké bahasa naon wae, jadi teu kedah ku bahasa arab bae, ku bahasa naon oge tiasa, ngan tangtu ngado'a ku do'a nu tiasa diaos ku Rasulullah SAW, éta anu langkung utami.

Jalma anu tara ngado'a ka Allah nandakeun yen éta jalma téh ngabogaan salah sahiji sifat takabur, bari téa manehna réa kabutuh, nu moal tiasa dilaksanakeun salian ti Allah.

Jalma nu loba ngado'a insya allah bakal bener jeung lewih khusyu engkin dina ibadahna, sarta moal wani ngalanggar kana aturan katut ajaran Allah, sabab mikaharep do'ana hayang dikabul.

Éta sababna jalma nu kie mah bener-bener tina ngado'ana, bari ngalakukeun rupa-rupa amalan sanesna nu sakirana tiasa nerehkeun kana dikabulna éta do'a.

Do'a saleresna sumsumna ibadah, lir ibarat tulang mah mun kakurangan sumsum téh bakal matak ngabahayakeun pikeun jelema éta.

Jadi, mun urang kurang dina ngado'a atawa pamenta ka Allah, bakal karasa cawerang éta ibadahna, kumargi Allah mah resepeun pisan ka jalma-jalma nu reseup kana nga do'a téh.

Dina ngado'a ka Allah urang teu bisa sawayah-wayah, tangtu kudu aya aturan sarta tata cara supaya do'a urang tiasa dikabul. Dina salah sahiji keterangan saur Rasulullah kantos ngadawuh:

"Yeuh Sakabeh manusa..! pikanyaah diri maraneh, lantaran maraneh téh teu ngado'a kanu torek, jeung kanu teu aya, saestuna Anjeunna marengan maraneh, saestuna Anjeunna Maha ngareungeu tur Maha Caket, Maha Mulya jenengan Anjeuna sareng Maha luhur Kaagungannana." (Al-Bukhari: 2/168; Muslim: 1896)

Jadi, upami urang ninggali katerangan éta, dina ngado'a urang kudu Tawadlu, hormat, khusyu, sarta ulah bari gogorowokan.


Jeung tina urang ngado'a téh kudu boga kayakinan yén bakal diijabah eta do'a ku gusti Allah, kusabab eta janji Allah, sapertos naon nu kantos di dawuh keun ku Rasulullah SAW :

"Prak maraneh ngado'a bari sing yakin bakal di ijabahna, yeuh kanyahokeun yén Allah éta moal narima do'ana Jalma nu haténa cileureun lalawora." (At Tirmidzi : 3479, ti Abi Hurairah).

Nah jadi kacindekana, hayu urang biasakeun ngado'a ka gusti allah ta'ala tina sadaya kabutuh urang, sarta sing yakin yén éta do'a urang téh insya allah tiasa di ijabah ku allah ta'ala. Amin

Artikel terkait tentang agama lainya :
• Teks Ceramah Bahasa Sunda Tentang Ilmu Agama "Ciri-Ciri Orang Sholeh"
• Contoh Pidato Singkat Bahasa Sunda Tentang Menuntut Ilmu
• Contoh Teks Pembawa Acara MC Singkat Bahasa Sunda Maulid Nabi

Untuk sementara mungkin itu saja, lain kesempatan nanti akan ditambahkan lagi artikel tentang agama lainnya. Demikian artikel singkat tentang agama dengan menggunakan bahasa sunda mengenai do'a, semoga bisa bermanfaat. Hatur nuhun..


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Artikel sunda tina judul Artikel Bahasa Sunda Tentang Agama "Kewajiban Berdo'a Kepada Allah" Hatur Nuhun..

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).