Home » » » Contoh Artikel Warta Banjir Di Wéwéngkon Kota Bandung Dan Garut

Contoh Artikel Warta Banjir Di Wéwéngkon Kota Bandung Dan Garut

Ditulis ku: Kustian | Thursday, February 15, 2018

Bagikeun Ka :


Pada kesempatan kali saya akan menyempatkan untuk membuat sebuah artikel warta yang baru, setelah sebelumnya juga sudah memberikan beberapa contoh artikel warta yang singkat lainya.

Baca juga:
• 7 Warta Tentang Bencana Alam Bahasa Sunda
• Kumpulan Artikel Warta Tentang Pendidikan
• Kumpulan 9 Contoh Artikel Tentang Warta Bahasa Sunda!

Nah, apabila kita ingin menyampaikan suatu informasi seperti berita atau warta dalam bahasa sunda dengan baik, ada beberapa hal yang harus kita perhatikan, selain berlatih berbicara didepan cermin ada juga hal-hal berikut ini yang perlu untuk kita perhatikan.

TIPS SINGKAT SEBELUM MEMBAWAKAN ACARA WARTA DALAM BAHASA SUNDA

Tips Membawakan Acara Warta Dan Contoh Warta Tentang Banjir Di Bandung Dan Garut!

• Sebelum membaca acara warta kita terlebih dahulu harus paham dengan isi warta atau berita yang nantinya akan kita bawakan tersebut, baca dan pahami isinya.

Perhatikan juga kata-kata yang menurut kita susah untuk diucapkan, dan belajar bagaimana cara mengucapkannya kata tersebut dengan benar.

• Artikulasi dan mengatur nafas dengan baik, agar nantinya tidak kehabisan nafas saat membacakan warta, dan perhatikan pula tekanan suara agar enak didengar.

• Saat sedang membawakan warta perhatikan suara kita, atur kerasnya suara supaya dapat terdengar dengan jelas oleh orang yang mendengarkan.

• Harus bisa membedakan kapan waktunya membaca dengan cepat, dan kapan harus membaca dengan lambat.

• Yang terakhir, jangan terlalu terpaku dengan naskah teks yang dibacakan, terkadang sekali-kali kita juga harus dapat mengarang hasil dari ide pemikiran sendiri.

Contoh Artikel Warta Banjir Di Wéwéngkon Kota Bandung Sareng Garut



Nah setelah kita mengetahui tips-tips singkat dalam membawakan acara warta dalam bahasa sunda, berikut dibawah ini ada sebuah contoh artikel warta yang berjudul banjir di wéwéngkon kota bandung saréng garut, selamat menyaksikan.


Assalamualaikum wr. wb.. Wilu jeung pateupang deui sareng simkuring BASASUNDA.COM, dina warta anu badé baris dikapindangkeun ayeuna nyaéta : Musibah banjir di wéwéngkon bandung sareng garut.

Usum hujan di taun ayeuna emang kaitung ageung pisan. Di sababaraha kota khususna di jawa barat ogé seueur musibah banjir sarta taneuh longsor, ti mimiti wahangan citarum dugi ka ciliwung bogor ogé kakeunaan banjir ku dampak curah ci hujan anu ageung di taun ayeuna.

Dina acara warta basa sunda ayena, rék badé dikapindangkeun hiji warta anu ngeunaan kana musibah bencana alam nyaéta "Bencana banjir bandang anu ngalanda kota bandung sareng garut" anu diakibatkeun ku mudalna wahangan ci tarum.

Banjir ngalanda wéwéngkon kabupatén garut ayena mulai nga'ageungan, dugi ayeuna tos aya sababaraha kacamatan nu kakeunaan dampak mudalna wahangan citarum, sa-entos ci hujan nu lumangsung turun ageung ti sababaraha dinten kaliwat.

Akibatna tina bencana banjir di Garut, saeutikna ngakibatkeun karuksakan di 7 kacamatan nu aya di Kabupatén Garut. Dumasar kana data nu aya, banjir bandang éta téh mangrupakeun banjir anu paling ageung nu pernah aya di Kabupatén Garut.

Bencana banjir éta ngarenggut korban jiwa dugi ka 26 urang, diantawisna 23 urang deui nu teu acan kapanggih. Dugi ka ayeuna ogé atos seueur réngréngan wargi anu kapaksa nyicingan tempat pangungsian di palataran anu kalangkung aman.


Sedengkeun, bencana banjir di Bandung Kota, ngakibatkeun saeutikna saurang korban jiwa. Sanajan bencana banjir di Bandung ieu teu pati ngakibatkeun loba korban jiwa atawa karuksakan sarana sapertos digarut, nanging bencana banjir ieu téh pikeun jalan ingeutan pikeun urang sadaya.

Supados lewih merhatikeun kabersihan sapertos ulah miceun sampah papaduan ka cai. Sabab, kajadian bencana alam di Garut sareng di Bandung téh lin saukur datang ujug-ujug, nangging aya patalina sareng pola pikir anu salah ti jalmina.

Pola anu salah ieu téh anu ngakibatkeun bencana alam, sapertos miceun sampah papaduan ka wahangan, kamalir, atanapi ka selokan, nuaran tatangkalan di leuweung, sareng seueur deui anu sanésna.

Nah, pamiersa cekap sakitu waé warta singket ti simkuring anu tiasa di dugikeun, hapunten bilih aya kalepatan sareng kahilapan tina cariosan ti simkuring.

Sim kuring baris amit mundur amit mungkur, hapunten anu kasuhun bilih aya basa anu teu luyu sareng undak usukna, bilih luhur saur bae di carek, rumaos sanes ahlina. Hatur nuhun, Wassalamualaikum wr, wb..

Demikian tips singkat yang harus kita perhatikan sebelum menyampaikan atau membawakan acara warta dalam bahasa sunda dengan baik, beserta contoh artikel warta tentang banjir di wéwéngkon kota bandung saréng garut. Semoga bisa bermanfaat, hatur nuhun.


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Artikel sunda / Warta sunda tina judul Contoh Artikel Warta Banjir Di Wéwéngkon Kota Bandung Dan Garut Hatur Nuhun..

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).