Home » » Artikel Bahasa Sunda Tentang Mengapa Liburan Itu Penting Untuk Kita!

Artikel Bahasa Sunda Tentang Mengapa Liburan Itu Penting Untuk Kita!

Ditulis ku: Kustian | Tuesday, May 8, 2018

Pada artikel bahasa sunda kali ini kita akan membahas mengenai pentingnya liburan bagi kita. Dalam artikel bahasa sunda ini akan menggunakan bahasa campuran halus, namun secara keseluruhan menggunakan ragam bahasa sunda sehari-hari, agar lebih mudah untuk dimengerti.

Kenapa Liburan Itu Penting?

Kegiatan sehari-hari memang membuat kita sibuk dengan hal-hal yang bersifat materialistis sehingga terkadang pula mengeyampingkan faktor kesehatan diri kita sendiri. Tak salah memang bila kita berusa habis-habisan hingga bekerja siang dan malam ataupun melakukan kegiatan aktifitas sibuk lainnya seperti disekolah.

Namun dalam padatnya aktifitas kita tersebut, ada baiknya kita meluangkan waktu sejenak untuk sekedar mengistirahatkan otak kita sejenak dengan cara bersantai ria.


Bersantai dengan cara pergi berlibur misalnya atau mengunjungi tempat-tempat favorit yang kita inginkan, contohnya pergi ke tempat-tempat pengunungan, menikmati suasana alam, ataupun mengunjungi tempat wisata yang lainnya.

Karna hal ini akan membuat fikiran kita menjadi lebih tenang, fresh, serta melupakan sejenak aktifitas ataupun kesibukan yang mungkin menjenuhkan diri kita tersebut, sehingga saat kita kembali kepada rutinitas ataupun aktifitas sehari-hari ini maka kondisi kita akan jauh lebih baik.

Artikel Bahasa Sunda Mengenai Pentingnya Pergi Berlibur Bagi Kita


Pentingnya pergi liburan bagi kita

Oleh karena itulah mengapa liburan itu cukup penting untuk kita lakukan, selengkanya mari kita simak pada artikel tentang ulasan mengenai pentingnya liburan bagi kita dengan menggunakan bahasa sunda, untuk melengkapi artikel-artikel sunda yang sudah ada di sini.


"Pentingna Liburan Pikeun Urang"

Kagiatan sadidinten saminggu lamina sapertos di sakola atanapi ngalakukeun padamelan contona kasibukan di kantor, pabrik, atanapi kasibukan anu sanésna, tangtu waé tiasa midamel pikiran urang janten jenuh sareng strés.

Sabenerna jalmi anu seueur aktivitas téh tiasa ngabungahkeun haté, kitu ogé sawangsulna. Nah, kanggo urang anu kiwari masih kéneh paturanceng sareng kagiatan anu teu aya ereuna tangtuna midamel urang janten lungse sarta tiasa ngabalukarkeun tina nuruna tingkat produktivitas diri urang sorangan.

Nah, dina artikel basa sunda ayena, rék di kapindangkeun naon sababna liburan téh penting pisan kanggo urang, terutamina kanggo maranehana jalmi-jalmi anu sibuk sareng padamelana nu teu aya rereuhna pisan.

Liburan Tiasa Ngurangan Rarasaan Stres

Dina kagiatan sadidinten, urang tangtuna sering nyanghareupan kana pancen-pancen atanapi perkawis anu kedah dipungkas dinten éta kéneh. Ku kituna, lamun cenah éta kagiatan téh teu aya ereuna, tangtuna midamel urang janten strés ku kagiatan anu can béres kasebat.

Dilansir tina sababaraha loka, angkat liburan téh tiasa ngaronjatkeun pangabisa urang sareng ngurangan tingkat strés dugi ka 29%. Nah, teras dimana sabenerna tempat liburan nu saé téh keur urang?

Rekomendasi Liburan Terbaik Adalah Pergi Ke Pantai

Tempat anu direkomendasikeun téh nyaéta pantai atanapi basisir. Sabab, dumasar tina panalungtikan pang-anyarna ti european centre for environment and humand health di truro, cornwall ngecéskeun, yén lamun urang mapah-mapah atanapi ameung di sisi pantai téh tiasa nungkulan suasana haté anu kirang merenah, sareng ngurangan rarasaan strés.

Ku kituna, teu aya salahna lamun urang angkat liburan sakola ayeuna pikeun ngareureuhkeun fisik, fikiran, sarta mental urang sakedap, supados urang engkina tiasa uih deui kana aktivitas atanapi kagiatan sadidinten kalawan kaayaan awak anu langkung segeur sarta leuwih hadé.

Liburan Ngabuka Wawasan Anyar Urang

Sosialisasi mangrupakeun perkawis anu peryogina penting kanggo diri urang. Angkat liburan midamel urang pateupang sareng jalmi-jalmi anu liana nu kapanggih di tempat kasebat. Silih babagi pangalaman contona ogé tiasa masihan urang panganyaho anyar.

Sabab, hirup urang téh sanes ngan saukur didamel di kantor, di imah, atanapi disakola baé euy! Aya kituna, urang ogé butuh kana hiburan sakedap. Sabab seueur tempat di dunya ieu anu langkung éndah sareng ngabungahkeun haté anu moal seueup lamun ku urang anjangan.

Sabab élmu sarta kauninga mah henteu ngan saukur dongkap ti buku atanapi ti guru hungkul. Papanggih atanapi pateupang sareng jalmi anu sanesna ogé tiasa midamel urang mangkin teurang kana wawasan anu anyar.
hhhh

Barobah Janten Percanten Diri 


Liburan téh nyaéta mumbara kana tempat-tempat nu anyar, angkat liburan sarta nganjang ka tempat-tempat impén urang ogé mangrupa buktos yén urang téh tiasa ngahontal naon ku urang dipikahayang.

Naon anu ku urang tingal, kuping, sareng sadaya anu ku urang rasakeun sapanjang lalampahan nyaéta kaméwahan anu henteu tiasa urang gaduhan ku cara anu sanesna.

Sadayana anu urang alaman salila angkat liburan ogé mangrupa cara kanggo ngarawatan fisik sarta mental diri urang. Perkawis kasebat ogé kanggo ngabantosan urang supados tiasa leuwih siap nyanghareupan sagala rupi tangtangan anu aya dina pancen-pancen padamelan sapertos di kantor atanapi pancen disakola.

"Beuki pikareseupeun liburan nu ku urang lakukeun, mangka beuki bingah sabot urang mulang deui ka kagiatan sadidinten."

Nah, mungkin itu saja untuk Artikel Bahasa Sunda Tentang Alasan Mengapa Liburan Itu Penting! Sebelumnya mohon maaf apabila ada kesalahan dalam penulisan artikel diatas. Mangga, wilujeng angkat liburan wae..

"Semakin menyenangkan liburan yang kita lakukan, maka semakin bahagia ketika kita kembali lagi ke kegiatan sehari-hari."


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Artikel sunda tina judul Artikel Bahasa Sunda Tentang Mengapa Liburan Itu Penting Untuk Kita! Hatur Nuhun..

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).