Kumpulan Berbagai Contoh Seputar Bahasa Sunda

Pengalaman Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan Sekolah Di Rumah Saja!

by Kustian , at May 09, 2018 , have 0 komentar

Saat usai waktu liburan sekolah, terkadang juga dibarengi dengan tugas sekolah yang sudah menanti, seperti misalnya menceritakan pengalaman pribadinya saat liburan sekolah tersebut, tak terkecuali dalam mata pelajaran bahasa sunda di sekolah.


Namun, terkadang kita merasa kesulitan saat menuliskan cerita tersebut, entah itu karena bingung saat liburan sekolah kita tidak pergi kemana-mana, alias hanya liburan sekolah dirumah saja, sehingga tidak ada ide sama sekali dalam menuliskan cerita karangan pribadi bahasa sunda apa yang cocok?

Cerita Karangan Pengalaman Pribadi Liburan Sekolah Dirumah Bahasa Sunda


Contoh Cerita Karangan Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan Sekolah Di Rumah Menyenangkan

Namun jangan khawatir, pada kesempatan kali ini basasunda.com akan menuliskan sebuah contoh cerita karangan pribadi singkat tentang pengalaman liburan sekolah dirumah namun tetap menyenangkan, mudah-mudahan dapat dijadikan sebagai inspirasimu dalam menulis nantinya.

Sebab, dalam membuat sebuah cerita karangan pribadi sebisa mungkin harus dibuat semenarik mungkin, detail, serta singkat. Agar para pembaca tidak menghabiskan terlalu banyak waktu dalam membaca cerita karangan yang kita buat tersebut.


Oh ya, mungkin saja karangan bahasa sunda ini masih jauh dari yang diharapkan, untuk itu kamu dapat mengeditnya sesuka hati agar dapat menghasilkan sebuah cerita karangan yang lebih menarik! Berikut dibawah ini contoh karangan tentang liburan sekolah dirumah bahasa sundanya.

Cerita Karangan Liburan Sekolah Dirumah Bahasa Sunda Singkat Dan Menyenangkan




"Seruna Bebenah Di Bumi Sareng Saderek Abdi, Di Dinten Minggu"

Carita pangalaman pribadi abdi dimimitian dina liburan sakola semester sakola anu kaliwat, dina peré sakola kamari abdi henteu angkat kamana-mana. Dina dinten kahiji dugi ka lebet sakola abdi ngan ukur di bumi, sapertos ngaso, ameng, sareng nongton tv.

Sarta abdi teu hilap ogé nyempetkeun waktos kanggo midamel hiji karangan salami liburan peré sakola abdi, kanggo pancen basa sunda disakola.


Sanaos abdi liburan sakola ngan saukur dibumi, abdi henteu ngarasa bosen, sabab abdi janten seueur waktos kanggo ngabantosan padamelan pun indung sadidintena. Sapertos bebersih di bumi, nyapu diburuan, supados tambih bersih, éndah, sarta merenah, pikeun saha wae anu ningalina sakumaha keluargi abdi di bumi.

Caritana dimimitian dina wanci peré sakola abdi kadua, dinten minggu abdi hudang ti énjing kéneh, ku sabab sabenerna tos lami abdi téh hoyong pisan bebenah dibumi terutamina di kamar abdi sorangan, soalna mun lebet sakola mah asa téh teu aya waktosna, janten abdi nyempetkeun énjing peré sakola éta téh pikeun bébénah di kamar kusabab hoyong susana anyar.

Tabuh salapan énjing abdi tos mimitian beberes, ti mulai ngagentos sepré, masang pajangan di tembok kamar, ngabersihkeun meja belajar, sareng ngarapihan buku-bukuna, sarta seueur deui anu sanesna.

Tabuh setengah sapuluh, abdi ogé ngabersihkeun pepelakan nu aya di payuneun bumi abdi, motongan jukut anu tos seueuer, ngarapihan pot kembang, sareng melak kekembangan anu anyar supados tiasa mangkin merenah, éndah, jeung asri.

Sabot abdi keur bebenah dibumi dinten minggu eta téh, aya dongkap saderék abdi nu namia susi sareng erni, saurna anjeuna hoyong ngabantosan abdi bebenah dibumin, Tangtos wae abdi ngarasa bungah, sabab sadayana kagiatanana pasti jantén leuwih gampil engkina.

Basa keur motongan jukut dipayuneun bumi, saderek abdi susi mendakan cacing anu ageung kacidaan. Mimitina mah abdi ogé reuwas da ari sugan téh aya naon? Atuda mani jejeritan kitu, kieu ceunah saurna teh: "Aya oray.. aya oray..!!!" Si susi mani lulumpatan ku sabab sieun naker.

Nah, geuningan pas ku simabdi tingali singhoreng téh padahal mah cacing nu badag, atuh meren abdi sareng erni seuseurian kacidaan. Susi ogé milu seuri da rumasa éra nyangka cacing éta téh parangsana mah oray ceunah. Hahaa..!

Sanaos abdi liburan peré sakola ngan saukur di bumi, abdi henteu ngarasa bosen margi seueur pisan sabenerna mah kagiatan anu seueur mangpaatna. Contona sapertos ngabantosan pun kolot, bebenah atanapi bebersih dibumi pikeun kabersihan urang sareng keluargi, sarta perkawis positif liana.

Nah, sakitu waé carita pengalaman pribadi abdi ngeunaan kana peré sakola salami liburan semester anu kaliwat kamari di bumi. Hatur nuhun..

Demikian contoh cerita karangan pribadi bahasa sunda tentang liburan sekolah di rumah yang dapat saya tuliskan. Semoga contoh diatas dapat dijadikan sebagai bahan referensi dalam menulis cerita liburan sekolah mu, sehingga cerita karangan mu menjadi lebih menarik dan menyenangkan untuk dibaca.





Wilujeng wayah kieu..
Pengalaman Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan Sekolah Di Rumah Saja!
Pengalaman Pribadi Bahasa Sunda Tentang Liburan Sekolah Di Rumah Saja! - Written by Kustian , Published at May 09, 2018, Categorized as Karangan basa sunda

No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2018 Basasunda.com
Daftar isi | About | Contact | Privacy | Powered by Blogger