Home » » Kumpulan Percakapan 2 Orang Bahasa Sunda Tentang Pendidikan

Kumpulan Percakapan 2 Orang Bahasa Sunda Tentang Pendidikan

Ditulis ku: Kustian | Friday, August 10, 2018

Setelah pada artikel sebelumnya saya pernah memberikan contoh mengenai percakapan yang berhubungan dengan pendidikan namun untuk tiga orang. Nah, pada kesempatan kali ini kita akan lanjutkan dengan percakapan seputar pendidikannya, namun untuk 2 orang siswa.

Baca juga: Contoh Percakapan Tema Pendidikan Untuk 3 Orang Bahasa Sunda

Percakapan atau dalam bahasa sundanya paguneman yang berkaitan seputar pendidikan sekolah ini, saya buat 2 contoh diantara seputar atau mengenai dalam menentukan pendidikan sekolah tingkat lanjut setelah lulus SMP, dan tentang belajar bahasa inggris lewat internet.


Langsung saja pada contoh percakapan bahasa sunda 2 orang tentang pendidikan yang pertama ini, ceritanya seorang siswa yang bernama indah memberikan saran kepada indri untuk mempersiapkan diri terlebih dahulu dijauh hari sebelum menghadapi ujian nasional atau (UN), agar hasil ulangan sekolahnya mendapat nilai yang bagus, dengan cara fokus belajar.

Contoh 1

Percakapan Bahasa Sunda Persiapan Menghadapi Ujian Nasional Dalam Melanjutkan Pendidikan Sekolah

Kumpulan Contoh percakapan 2 Orang bahasa sunda tentang pendidikan sekolah
Foto: @ cdn2.tstatic.net
Rencana :

Ti sateuacan nyangharepan ujian nasional (UN), aya dua siswi sakola SMP keur nuju ngarobrol ngeunaan rencana maranehana sanggeus lulus SMP engkin.

Indah : "Indri lamun atos lulus sakola hoyong neraskeun atikan kamana?"
Indri : "Lamun abdi hoyong daptar ka SMA 102 harapan bangsa."
Indah : "Oh, anu saurna ceunah sakolaan favorit éta nya?"
Indri : "Muhun."

Indah : "Aya béja mah sarat kanggo tiasa lebetna sesah nya?"
Indri : "Nya kitu, saha anu teurang wéh abdi tiasa lebet ka sakola éta, indah?"
Indah : "Abdi yakin, indri mah tangtos tiasa ditarima, apanan pinter."
Indri : "Ah pinteran gé indah. Lamun indah sorangan hoyong teras kamana cenah?"

Indah : "Abdi mah tacan kapikiran, kumaha engkin baé lah."
Indri : "Maksadna?"
Indah : "Nya kumaha engkin, lamun atos kenging nilai ageung dina ujianna. Sabab, abdi ayena mah hoyong fokus heulan kana UN, béh engkin tiasa menang nilai anu langkung saé."
Indri : "Oh kitu.."

Indah : "Persiapan indri sorangan kumaha engkin kanggo nyanghareupan UN?"
Indri : "Abdi mah tacan aya persiapan, da apanan ogé lami kénéh ujian na."

Indah : "Ulah kitu atuh, urang kedah nyiapkeun diri ti tebih-tebih dinten sateuacan nyanghareupan ujian, supados engkin nilai UN langkung saé."

Indri : "Oh, leres ogé nya?"
Indah : "Muhun."

Contoh 2

Contoh Percakapan 2 Orang Tentang Pendidikan "Belajar Lewat Internet"

Foto@metroasahan.com
Lanjut kepada percakapan bahasa sunda tentang pendidikan untuk 2 orang lainnya, nah dalam contoh ini merupakan percakapan antar dua orang siswa yang membahas seputar mudahnya belajar lewat internet, dengan adanya jaringan internet pelajaran seputar sekolah pun akan mudah kita dapatkan.

Memang internet kini menjadi hal yang tidak terpisahkan dalam kegiatan sehari-hari, menggunakan akses internet secara positif bisa menghasilkan hal yang positif dan begitu juga sebaliknya, oleh sebab itulah pergunakan akses internet dengan hal yang positif seperti untuk mencari materi seputar pelajaran sekolah.


Rencana:

Hiji wanci enjing-enjing lia sareng ririn keur nuju ngararobrol dikelas, sateu acan jam plajaran dimulai. Maranehana keur ngobrolkeun ngenaan kana kursus bahasa inggris di internét.

Lia : "Rin, hoyong miluan kursus bahasa inggris teu?"
Ririn : "Kosna mah moal da, kunaon émang?"
Lia : "Moal? Lainna wanci éta ririn téh nyarios lamun hoyong kursus bahasa inggris?"

Ririn : "Muhun, tapi abdi ayeuna atos belajar bahasa inggris di bumi."
Lia : "Oh, nya? Ririn ngondang guru bahasa inggris kitu ka bumi?"

Ririn : "Sanes kitu lia janten kieu, abdi diajar bahasa inggris éta sanés ngondang guru, nanging ngaliwatan hiji loka anu nyadiakeun kursus bahasa inggris sacara online."

Lia : "Wah hadé, lamun kenging terang naon éta alamat loka-na?"
Ririn : "Namina téh, http://www.." (Tuluy ririn ogé nyebutkeun alamat loka anu parantos dicarita keun éta)

Lia : "Atos ku abdi buka ieu loka na. Wah, geuning dijaman ayeuna mah, tétéla urang téh tiasa diajar naon ogé nya sacara praktis sarta gampil ngaliwatan akses internét?"

Ririn : "Leres, Nanging ti gampangna diajar di internét téh urang ulah dugi ka midamel males kana diajar disakola. Salajengna, élmu ti sakola sareng ti internét téh tiasa urang serep sarta dipraktekeun dina kahirupan sadidinten."

Lia : "Wah, cariosana ririn mani wijaksana euy."
Radi: "Ah, ririn ieu tiasa waé!"

Dialog obrolan ririn sareng lia ogé entosan, kusabab bél sakola atos nyuara nu nandakeun jam pelajaran sakola badé dimulai.

Demikian untuk percakapan seputar pendidikan untuk 2 orang bahasa sunda mungkin cukup sekian, semoga dapat bermanfaat aja ya? Dan semoga bisa dijadikan sebagai bahan referensi dalam mengerjakan tugas nantinya.


Share:

Facebook Google+ Twitter
Hatur nuhun parantos nyempetkeun waktos kanggo maos Paguneman Percakapan tina judul Kumpulan Percakapan 2 Orang Bahasa Sunda Tentang Pendidikan Hatur Nuhun..

Mangga pasihan koméntar, kritik, sareng saran kanggo artikelna (koméntar panginten badé ditingali heula, sateuacan di tampilkeun).